Antena Meniu Search
x

5 muncitori din Sri Lanka infectați cu coronavirus la o fabrică de lângă București

5 muncitori din Sri Lanka a fost infectați cu coronavirus, la o fabrică de lângă București. Alte 27 de persoane, contacți ai muncitorilor, băgate în carantină.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 05.05.2020, 07:46

Coronavirus în România
Focar de coronavirus la Tărtășești, în Dâmbovița - Twitter
  • 27 de contacți ai muncitorilor au fost băgați în carantină, împreună cu familiile.
  • Firma la care lcurează muncitorii infectați, amendată.

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în România. Este vorba despre o serie de îmbolnăviri la o firmă din localitatea Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, chiar lângă București.

Potrivit DSP, 5 cetăţeni veniţi din Sri Lanka au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Alte 27 de persoane au fost băgate în carantină.

"Începând cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti, este în evoluţie un focar de colectivitate cu cinci cazuri confrimate până la acest moment, toţi cetăţeni din Sri Lanka. Aceste cazuri au generat un număr de 27 de persoane aflate în contact direct, care au fost introduse în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii familiilor lor.", a anunțat DSP Dâmboviţa într-un comunicat.

Potrivit DSP, firma a fost amendată cu 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor speciale pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, DSP anunţă că a efectuat 1.019 testări, 112 pacienţi fiind diagnosticaţi pozitiv. 7 persoane au decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 5 muncitori din Sri Lanka infectați cu coronavirus la o fabrică de lângă București