Antena Meniu Search
x

Violeta Alexandru, șefa PNL București, a confirmat supendarea PUZ-urilor pentru trei luni. Nicușor Dan ceruse doi ani

"Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZ-urilor", a anunțat șefa PNL București. Însă votul nu va fi în varianta cerută inițial de Nicușor Dan - suspendare pentru doi ani - ci o suspendare de doar trei luni, "timp în care să se remedieze problemele".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.02.2021, 18:42

Violeta Alexandru
Președintele PNL București, Violeta Alexandru - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

"Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord", a scris Violeta Alexandru pe pagina oficială Facebook.

Lidera liberalilor consideră că există un lanț de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală, fiind de părere că "unii ies acum public din disperare".

"Dacă tot suntem determinați, și chiar suntem determinați să susținem demersul de instituire a ordinii și a legalității în proiectele urbanistice din Capitală, avem datoria să identificăm, să vorbim public despre ele pentru că nu avem niciun motiv să ascundem eventuale ilegalități și, foarte important pentru oraș, avem datoria să corectăm cât mai rapid acolo unde s-au identificat probleme. Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constată încălcări ale legii? Primarul va întreprinde măsurile necesare ca cei care au făcut acest lucru să plătească pentru fapta lor. Funcționarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea, Primăria trebuie să ia măsuri să prevină orice abuz, Inspectoratul de Stat în Construcții trebuie să își facă treaba, Procuratura trebuie sesizată, dacă e cazul - nu mă feresc să o spun. Există un lanț de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală. Unii ies acum public din disperare. Știu ei ce știu", a apreciat Violeta Alexandru.

Consilierii PNL vor vota suspendarea PUZ-urilor pentru trei luni

"Am solicitat Primarului General să lămurească situația juridică a celor care au apucat să depună documentația în vederea emiterii autorizației de construcție, pentru obținerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obținute anterior. În aceste 3 luni așteptăm propunerile de corectare ale PUZurilor pe care Primarul General Dan le consideră de natură a încălca prevederile legale", a comentat șefa PNL București.

Mai mult, această a precizat că PUZ-urile au fost "instrumente de susținere a pușculiței grupurilor de interese PSD".

"PUZurile sectoarelor au fost făcute și aprobate de către administrația PSD (sub conducerea primarilor PSD de la sectoare și a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei). Abuzurile asupra spațiilor verzi nu pot fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum în panică pentru că practicile lor, practici ale unor autentici “rechini imobiliari”, vor ieși la iveală. PUZurile au fost intrumente de susținere a pușculiței grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca să nu ne mai ascundem după deget. Toate problemele vor fi extrase din aceste PUZuri și, cu angajamentul Primarului General, vor fi corectate. Dorim corectarea imediată", a mai scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Nicuşor Dan, explicaţii despre suspendarea PUZ-urilor pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat cu privire la hotărârea de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de vineri referitoare la suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, că este scandalos ca într-un oraş unde există o mare problemă a poluării să avem sute de hectare de spaţii verzi care prin aceste PUZ-uri să devină spaţii construibile.

"Este absolut scandalos ca în situaţia în care avem o poluare a aerului, avem zeci de mii copii care suferă de boli respiratorii, zeci de mii de vârstnici care suferă de boli cardiovasculare din aceeaşi cauză, sute de hectare de spaţiu verde prin aceste PUZ-uri urmează să devină spaţii construibile. Am prezentat un proiect care are şi acordul Ministerul Transporturilor pentru metroul de suprafaţă. Există zone în Bucureşti care nu sunt bine conectate, nu au încă metrou, cu alte zone de interes din Bucureşti. Unul din punctele importante din această reţea de metrou de suprafaţă e zona Giurgiului-Ferentari. Acolo vorbim de 200.000 de oameni care pot fi conectaţi cu zona Pipera, Otopeni. Primăria Sectorului 5 vrea să pună alte blocuri între blocurile care există în acea zonă", a declarat Nicuşor Dan, miercuri într-o conferinţă de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Violeta Alexandru, șefa PNL București, a confirmat supendarea PUZ-urilor pentru trei luni. Nicușor Dan ceruse doi ani