Video

Viteză uriaşă de vaccinare la centrul drive thru din Capitală: Inoculare la minut

De Redactia Observator.
Publicat: 30.04.2021, 20:38.
Actualizat: 30.04.2021, 20:42

Un pacient pe minut vaccinat. Este viteza de imunizare la centrul de vaccinare drive thru din Capitală. În Piaţa Constituţiei, s-a stat în coloană: sute de maşini, sute de doritori şi sute de minute de aşteptare. Mulţi au venit la vaccinare pentru a petrece sărbători liniştite sau pentru a îndrăzni să viseze că vor pleca în vacanţă la vară. Premierul Florin Cîţu speră că, în acest ritm, vom atinge ţinta de 5 milioane de vaccinaţi până la 1 iunie.

Piaţa Constituţiei, cu peron la vaccinare. A doua zi, Vinerea Mare, la prânz.

O parcare mare cât o zi de vaccinare. Şi ore în şir de aşteptare.

"Este parcarea plină de la 6 şi jumătate dimineaţa, e şirul lung de maşini. Mulţi au spus că aveau rapelul în alte localităţi şi probabil le-a fost greu să se înscrie în platformă".

Citește și:

În medie, drumul spre imunizare e parcurs, bară la bară, în două ore şi jumătate.

- Cu Pfizer se face. E prima dată, da?
- Mai staţi până face şi domnişoara!
- Cât aţi aşteptat la coadă?
- Trei ore!
- Am aflat că s-a deschis şi am venit.
- Deci, înainte de pregătirile pentru Paşte aţi trecut pe la vaccinare
- Am trecut repede pe la vaccinare.

Bilet către vacanţă

Iar pentru mulţi, vaccinul e cadou de Paşte, dar şi bilet către vacanţă.

- Dacă vrei să faci un lucru, aştepţi, asta este. Abia aştept să plec în concediu, anul trecut nu am mers în Grecia vreau şi ştiu că este ok acum cu vaccinul.

Centrul drive through este deschis zilnic de la 8 dimineaţa la 8 seara. O mână de medici, asistente şi voluntari fac să meargă ca pe roate maratonul imunizării pe roţi din Capitală. Pe roţi a venit şi acest domn de 54 de ani, de la Ciorogârla.

-Aţi venit cu bicicleta?
-Şi normal, de la Ciorogârla.
- Am venit să fac vaccinul pentru că trebuie să îmi protejez familia, copiii. + 23.25 pentru sănătate ce nu face omul?

Radu şi Dana au venit chiar din Germania.

Dana: "Şi noi am venit aici pentru Paşte, şi pentru vaccin. acolo vaccinarea e mult mai înceată în două luni cred că o să se înceapă restul populaţiei şi nu am vrut să aşteptăm, aşa mult".
Radu: "Noi am fost iniţial azi programaţi şi nu au fost dozele de vaccin la centrul respectiv şi am zis să venim aici ca să avem prima doză făcută sunt de părere că o să se bage anumite libertăţi pentru cei vaccinaţi să poţi să părăseşti ţara, să poţi să te duci în concediu".

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că în perioada următoare vor fi deschise şi alte centre de acest tip şi în alte oraşe.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: "De asemenea vor fi în sect 3, 6 şi probabil şi celelalte sectoare vor lua în calcul. În ţară, în Galaţi, Contanţa, Suceava îşi doresc organizarea de centre drive thru".

Până acum s-au imunizat cu ambele doze aproape 2 milioane de persoane.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.