Antena Meniu Search
x

VIZELE DE MUNCĂ pentru Australia, mai greu de obţinut. Condiţiile se înăspresc pentru lucrătorii străini

Australia va desfiinţa viza de muncă temporară, aşa-numita viză 457, populară printre străini, şi o va înlocui cu o viză care necesită o mai bună cunoaştere a limbii engleze şi competenţe profesionale mai mari, a declarat marţi premierul australian Malcolm Turnbull, citat de Reuters.

Australia va desfiinţa viza de muncă temporară, aşa-numita viză 457, populară printre străini, şi o va înlocui cu o viză care necesită o mai bună cunoaştere a limbii engleze şi competenţe profesionale mai mari, a declarat marţi premierul australian Malcolm Turnbull, citat de Reuters.

Turnbull a respins aprecierile că această schimbare în domeniul vizelor ar constitui o reacţie la discursul partidelor de extrema dreaptă, precum One Nation, cu un puternic accent naţionalist

Cu toate acestea, într-un anunţ pe Facebook, Turnbull a declarat: 'Reformele noastre au un accent simplu: locuri de muncă australiene şi valori australiene'.

Turnbull a spus că schimbarea în domeniul vizelor ar atrage lucrători mai bine calificaţi şi vede astfel mai mulţi australieni angajaţi în locul muncitorilor străini, plătiţi mai puţin, în conformitate cu vechiul program.

Pe acelaşi subiect

'Suntem o naţiune de imigranţi, dar lucrătorii australieni trebuie să aibă prioritate la locurile de muncă australiene', a afirmat premierul, adăugând: Nu vom mai autoriza vize pentru muncă temporară care ar putea şi ar trebui să revină australienilor.

Viza de tip 457 a fost conceput pentru a completa locurile de muncă deficitare şi a le permite titularilor să-şi aducă membrii familiilor în Australia.

Dar acest program a iscat controverse, atrăgându-şi acuzaţii că, în realitate, a fost utilizat în mod abuziv de angajatori, care au importat mână de muncă ieftină, în loc de lucrători înalt calificaţi.

'Punem capăt categoriei 457 de vize. Ea şi-a pierdut credibilitatea', a declarat Turnbull, la o conferinţă de presă la Canberra. 

Nicio persoană care a intrat până acum în Australia cu o viză de categoria 457 nu va fi afectată de aceste schimbări, asigură autorităţile australiene.

Viza 457 permite o şedere de lungă durată în Australia (până la 4 ani) şi se adresează persoanelor care au  afaceri sau erau angajaţi în Australia. Viza din subclasa 457 este foarte populară deoarece reprezintă calea către o viză permanentă.

Vizele 457, de care au beneficiat până în prezent circa 95.000 de lucrători străini, vor fi înlocuite cu o nouă viză temporară, iar lista de profesii admise va fi redusă, de la peste 200 în prezent.

Noua viză va fi limitată la o perioadă de doi ani şi o a doua viză de patru ani va necesita un standard mai ridicat de cunoaştere a limbii engleze.

Din 1901 pana în 1973, Australia a restricţionat imigrarea cetăţenilor care nu sunt albi pe teritoriul australian, în conformitate cu politica de atunci a Australiei, care impunea şi un test de limbă engleză.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » VIZELE DE MUNCĂ pentru Australia, mai greu de obţinut. Condiţiile se înăspresc pentru lucrătorii străini