Antena Meniu Search
x

Vizita Papei în România: au început înscrierile pentru slujba de la Catedrala Sfântul Iosif

Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc în Bucureşti. Credincioşii pot solicita biletul de acces pentru ceremonia de la Catedrala Sfântul Iosif. Cei care vor să fie cât mai aproape de Sfântul Părinte trebuie să se grăbească.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 21:56

Vezi și

Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc în Bucureşti. De vineri, credincioşii pot solicita biletul de acces pentru ceremonia de la Catedrala Sfântul Iosif. Cei care vor să fie cât mai aproape de Sfântul Părinte trebuie să se grăbească. Altfel, nu vor reuşi să intre în zona delimitată, unde Suveranul Pontif se va plimba cu papamobilul şi va saluta mulţimea.

Site-ul inscrieri.papalabucuresti.ro este platforma lansată astăzi de Arhiepiscopia Romano-Catolică pentru toţi credincioşii care vor să-l vadă pe Sfântul Părinte, în prima lui zi în România. Evenimentul va avea loc pe 31 mai, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

După înregistrarea datelor personale, utilizatorul va primi pe e-mail un cod de bare, pentru accesul în zona delimitată.

După datele personale trebuie să introduceţi datele obligatorii pentru forţele de ordine. Atunci este nevoie de datele din buletin.

Exită soluţii şi pentru cei care nu au acces la internet.

Sunt aşteptaţi 20.000 de pelerini la Bucureşti

Francisc Doboş, purtător de cuvânt ARCB: Se vor adresa preoţilor sau parohului care îi vor ajuta să se înscrie pe liste. Pentru celelalte persoane din alte parohii, oricine poate veni aici la biroul de la Catderala Sfântul Iosif. Pot veni şi pot să ceară ajutorul

Fiecare dintre credincioşi va fi arondat unui sector din vecinătatea Catedralei.

Se aşteaptă în jur de 20 de mii de pelerini. Un număr mult prea mic dacă ne gândim că doar în sudul ţării există 60 de mii de romano-catolici şi alţi 10 mii de greco-catolici, la care se adaugă şi credincioşii ortodocşi.

Este de aşteptat ca Sfântul Părinte să îi salute pe toţi credincioşii de pe străzile din vecinătate din Papamobil. Pe toate străzile va fi un culoar bine delimitat.

Înscrierile online pentru vizita Papei, până pe 30 aprilie

În interiorul Catedralei, în schimb, vor intra doar delegaţiile oficiale din ţară, adică în jur de o mie de persoane.

Papa Francisc va săvârşi, spre seară, Sfânta Liturghie în limba latină şi va ţine predica în limba italiană tradusă, mai apoi, în limba română.

Înscrierile se pot face online până pe 30 aprilie.

În urmă cu câteva zile, un gest al Suveranului Pontif a stârnit controverse în intreaga lume. Mai multe persoane au încercat să sărute inelul papal, dar Sfântul Părinte a retras în mod repetat mâna. A explicat gestul prin grija la igienă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Vizita Papei în România: au început înscrierile pentru slujba de la Catedrala Sfântul Iosif