Antena Meniu Search
x

Vlad Pascu, ferit de presă şi protejat de poliţişti cu duba. Penitenciarul Poarta Albă, verificat dacă i-a acordat tratament special

Ministerul Justiţiei a trimis Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă în urma acuzaţiilor că Vlad Pascu a beneficiat de tratament special, fiind dus cu duba şi flancat de poliţişti ca să nu fie văzut de nimeni. Deşi Alina Goorghiu a spus că este vorba de "un standard european", a transmis că vrea să afle dacă au fost respectate toate normele legale. 

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 13:02

Marţi a avut loc un nou termen în procesul lui Vlad Pascu, tânărul care anul trecut a accidentat mortal cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai. Vlad Pascu a ajuns în sala de judecată ferit de ochii jurnaliştilor şi protejat de poliţiştii care au făcut scut în jurul dubei cu care a fost adus la Tribunalul Constanţa. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că a trimis Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă, să verifice dacă a beneficiat sau nu de tratament preferenţial. În următoarea lună, Vlad Pascu rămâne în arest.

Vlad Pascu, ferit de presă şi protejat de poliţiştii. Penitenciarul Poarta Albă, verificat dacă i-a acordat tratament special

Observator

Alina Gorghiu, despre acuzaţiile că Vlad Pascu a beneficiat de tratament special

"Am dispus trimiterea Corpului de control la Penitenciarul Poarta Albă pentru a se verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie. (...) Din informaţiile pe care le-am primit, directorul Penitenciarului Poarta Albă se află în concediu şi conducerea unităţii a fost asigurată temporar de o altă persoană. (...) Aştept rezultatele controlului pe care l-am dispus în această dimineaţă din partea ministerului", a declarat Gorghiu, miercuri, la Cluj.

Pe acelaşi subiect

Ea a explicat că a luat această decizie după incidente apărute în spaţiul public cu privire la poliţiştii de penitenciar în acest caz şi a discutat cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Potrivit ministrului Justiţiei, angajaţii ANP trebuie să respecte standarde la nivel european.

"Atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi un spital sau tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi (acuzaţii - n.r.) privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul", a adăugat ea, precizând şi faptul că acest caz este "extrem de mediatizat, extrem de important pentru cum se va soluţiona pentru societatea românească".

Ea a precizat că, în calitate de ministru, consideră că trebuie clarificate aceste aspecte, mai ales că, din informaţiile pe care le-a primit, în această perioadă directorul penitenciarului se află în concediu şi conducerea interimară a fost asigurată de altă persoană. "Vă asigur pe toţi că voi fi foarte atentă şi voi monitoriza cu rigoare tot ce ţine de acest caz, aştept cât se poate de repede rezultatul controlului pe care le-am dispus la Penitenciarul de la Poarta Albă", a mai spus Gorghiu. 

Marţi, Tribunalul Constanţa a stabilit că Vlad Pascu, şoferul drogat care ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv. A fost respinsă contestaţia formulată de acesta împotriva măsurii prelungirii mandatului cu încă 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Vlad Pascu, ferit de presă şi protejat de poliţişti cu duba. Penitenciarul Poarta Albă, verificat dacă i-a acordat tratament special