Antena Meniu Search
x

Video "Am ajuns bodyguarzii unui drogat". Scene uluitoare cu poliţiştii la procesul lui Vlad Pascu

Vlad Pascu, şoferul drogat care a ucis vara trecută doi tineri în 2 Mai, continuă să sfideze şi din arest. Mai grav, cu sprijinul autorităţilor. Adus la Tribunalul Constanţa, Vlad Pascu a fost flancat de poliţişti ca să nu fie văzut de nimeni. "Am ajuns bodyguarzii unui drogat", spune chiar preşedintele sindicatului din penitenciare. În faţa magistraţilor, individul a cerut eliberarea. Vrea să fie lăsat în arest la domiciliu ca să se pregătească pentru facultate. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 27.02.2024, 20:29

Vezi și

Vlad Pascu şi-a jucat pentru a şasea oară cartea libertăţii. A venit in fata judecatorilor complet schimbat: la costum, cu cravată, tuns. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Ferit de ochii jurnaliştilor şi protejat de poliţiştii care au făcut scut în jurul dubei cu care a fost adus la Tribunalul Constanţa. Aşa a intrat Vlad Pascu în sala de judecată. Timp de o jumătate de oră a încercat să convingă instanţa că regretă ce a făcut şi vrea acasă, să se pregătească pentru facultate. 

Cu ce scuze a venit Vlad Pascu în faţa judecătorilor

Cristina Niţă, reporter Observator: Vlad Pascu le-a spus judecătorilor că nu se aştepta să fie pietoni pe acest drum, pe care gonea cu 150 km/h, după cum a arătat expertiza. Ar fi incercat  sa ajunga la cazare, le a explicat magistratilor.

Pe acelaşi subiect

Vlad Pascu: Vreau să subliniez că nu am avut vizibilitate şi timp de reacţie pentru a putea preveni. Ştiu că o să fie o pedeapsă cu executare pe baza Legii Anastasia.

Cum a intrat în tribunal, aşa a şi ieşit. Ascuns de poliţişti. Într-un răspuns pentru Observator, seful Adiministraţiei Naţionale a Penitenciarelor spune că: Avem obligaţia de a nu permite celor aflaţi în custodia noastră să fie supuşi oprobriului public. 

Îl contrazic chiar subalternii. 

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat ANP: Ceea ce ne deranjează pe noi este că transformă poliţiştii de penitenciare în bodyguarzii unui drogat care a omorât doi copii nevinovaţi. De ce nu face acest lucru poliţia penitenciarelor cu toţi infractorii. De ce pe unii îi protejează şi pe alţii nu?

Tratamentul lui Pascu a ajuns şi în atenţia ministrului Justiţiei

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: E o regulă europeană, un standard european care spune că trebuie să fereşti teortic deţinutul de o interacţiune complicată cu publicul, motiv pentru care au ales această manieră de izolare vizuală. Sigur că, de cele mai multe ori, nu se întâmplă asta. 

Avocaţii lui Vlad Pascu spun că tânărul drogat nu este un pericol pentru societate şi clientul lor are parte de un linşaj mediatic. 

Părinţii studenţilor ucişi de Pascu sunt revoltaţi de cererea lui de eliberare. 

Valentin Olariu,tatăl lui Sebi: Nu cred că sunt vorbele lui, e un joc murdar în spatele acestei fapte. Dacă voia să dea la facultate, nu se droga şi nu ne omora copiii. Noi, prin pierderea lui Sebi, ne-am pierdut jumătate din suflet. Voia să devină ceva în viaţă, voia să devină regizor. 

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: Acum vrea să îşi continue studiile, acum? Şi copila mea trebuia să fie anul doi la facultate şi din păcate nu se mai poate. Să stea acolo la puşcărie! Trebuia să se gândească la asta înainte să se drogheze.

Şi părinţii lui Pascu au ajuns in fata magistratilor, dar la Bucuresti.

Anchetatorii l-au prins pe Mihai pascu cu muniţie acasă, iar la audieri, extrem de nervos, a dat cu scuterul peste jurnalişti şi a fugit. 

Mama lui Vlad Pascu e acuzată de şantaj

Reporter Observator: Îi dădeaţi şi dumneavostră pastile?

Mama lui Pascu: Nu e adevărat! S-au făcut cercetări şi nu s-a putut lua în considerare aşa ceva!

Imediat după ce fiul său a fost arestat, Miruna Pascu ar fi încercat să i intimideze pe prietenii fiului ei pentru a-l scăpa de acuzaţii.

Alexandru Chiciu, avocatul Mirunei Pascu: Au vorbit, este mamă trebuie să ia legătură cu fiul său, să ştie despre starea domniei sale. Nu vreau să repete greşelile pe care le-a făcut.

În următoarea lună, Vlad Pascu rămâne în arest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » "Am ajuns bodyguarzii unui drogat". Scene uluitoare cu poliţiştii la procesul lui Vlad Pascu