Antena Meniu Search
x

Video Vlad Voiculescu a fost surprins fără mască de protecţie chiar pe holurile Parlamentului. Ce explicaţie a dat ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, fără mască de protecţie Covid-19 pe holurile Parlamentului. Conduita sanitară prevede că portul măştii este necesar în toate spaţiile închise. Persoanele care nu poartă mască în spaţiile închise pot fi sancţionate cu amendă între 500 şi 2.500 de lei.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 29.03.2021, 16:20

  • Vlad Voiculescu a fost fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului
  • Conduita sanitară prevede că portul măştii este necesar în interior
  • Ministrul Sănătăţii recunoaşte că a greșit și spune că toate criticile sunt justificate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a stat, luni, fără mască de protecţie Covid-19 pe holurile Parlamentului, potrivit unor imagini publicate de Antena 3. 

El a fost surprins fără mască în timp ce stătea pe un fotoliu, pe holul din dreptul grupului parlamentar USR PLUS. În tot acest timp, Vlad Voiculescu a vorbit la telefon şi s-a salutat cu mai mulţi colegi din partid.

Ce amendă riscă pentru nepurtarea măştii de protecţie 

Anterior, Vlad Voiculescu a făcut declaraţii de presă, iar în timpul acestora a purtat o mască de culoare portocalie, potrivit Mediafax. Persoanele care nu poartă mască în spaţiile închise pot fi sancţionate cu amendă între 500 şi 2.500 de lei.

Pe acelaşi subiect

Potrivit conduitei sanitare, este necesară folosirea măştii în toate spaţiile închise (exemplu: la birou, în transportul în comun, la cumpărături) şi în toate spaţiile deschise. Purtarea măştii este măsura eficientă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), la fel cum păstrarea unei distanţe de siguranţă de 1,5 metri faţă de alte persoane şi evitarea pe cât posibil a contactului cu suprafeţele atinse în mod frecvent de alte persoane scade exponenţial riscul îmbolnăvirii.

Cum se apără Vlad Voiculescu după ce a fost surprins fără mască de protecţie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune, după ce a fost fotografiat fără mască de protecție pe holurile Parlamentului, că și-a dat jos masca pentru a fi auzit mai bine într-o conferință video și pentru că îi era sete: ''fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate''.

''Eram într-o conferință video, mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu'', susține Voiculescu.

Acesta adaugă că la un moment dat i-a fost atrasă atenția și și-a pus la loc masca. ''Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate'', adaugă ministrul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Vlad Voiculescu a fost surprins fără mască de protecţie chiar pe holurile Parlamentului. Ce explicaţie a dat ministrul Sănătăţii