Antena Meniu Search
x

Breaking News Trei persoane au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a Unitatăţii Mobile de Terapie Intensivă de la Victor Babeş. S-a deschis o anchetă

Trei persoane au murit în urma unei pene de oxigen la TIR-ul ATI de la spitalul Victor Babeş, din Capitală.

de Monica Palade

la 12.04.2021, 21:14

Vezi și

Din primele verificări, cel mai probabil a crescut presiunea de oxigen prea mult şi s-au blocat ventilatoarele. O echipă tehnică a constatat că într-adevăr presiunea era prea mare.

În TIR-ul ATI erau internaţi opt pacienţi, trei dintre aceştia au murit. Informaţie confirmată pentru Observator de Vlad Voiculescu. Ceilalţi cinci pacienţi sunt stabili şi au fost transferaţi la alte spitale: unul la Floreasca, 2 Bagdasar, ROL 2 (secția militară a Ana Aslan) şi unul la Victor Babeş.

Ministrul Sănătăţii s-a deplasat la spital pentru a afla care este situaţia de la faţa locului. În cauză, s-a deschis o anchetă, la faţa locului fiind trimişi criminalişti de la omoruri. 

TIR-ul ATI a fost inaugurat sâmbătă, iar locurile au fost ocupate imediat.

Pe acelaşi subiect

O defecţiune la instalaţia de oxigen

"Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).  

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.  

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului", anunţă Ministerul Sănătăţii. 

Ventilatoarele au intrat în avarie

Într-un comunicat, Departamentul pentru Situaţii de urgenţă a anunţat că: "Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor  care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile". 

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat  o creșterea a  presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. 

Instalarea și operaționalizarea  Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș 

- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș

- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni

- 1 pacient la Floreasca

-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Trei persoane au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a Unitatăţii Mobile de Terapie Intensivă de la Victor Babeş. S-a deschis o anchetă