Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 26, 27 şi 28 martie 2018. Meteorologii avertizează, revin ploile

Vremea pe 26 martie 2018 se încălzeşte uşor, dar revin ploile. Prognoza meteo ANM anunţă precipitaţii şi pentru zilele de marţi şi miercuri.

de Redactia Observator

la 25.03.2018 , 13:19

Vremea pe 26 martie 2018 se încălzeşte uşor, dar revin ploile. Prognoza meteo ANM anunţă precipitaţii şi pentru zilele de marţi şi miercuri.

În noaptea de duminică spre luni, vremea se va menţine rece, deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în noaptea precedentă, transmite ANM. Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente în jumătatea de sud a teritoriului, unde local se vor semnala precipitaţii slabe, mixte în Oltenia şi predominant ploi în Banat, Muntenia şi Dobrogea, favorizând izolat producerea poleiului. În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi izolat în restul zonei montane, va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse, între -10 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. În nord şi centru, cu totul izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 26 martie 2018 în ţară

Articolul continuă după reclamă

Luni, vremea va continua să se încălzească uşor în cea mai mare parte a ţării, dar valorile termice se vor menţine sub normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, ziua în sudul şi sud-estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea, local, îndeosebi în vest, nord şi centru. La munte, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La începutul intervalului, izolat, vor mai fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări, trecător, în Dobrogea, sudul Banatului şi zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2...3 grade, izolat, în regiunile extracapatice şi 12...13 grade în nord-vestul şi sud-estul extrem al teritoriului, iar cele minime se vor încadra, în general, între -2 şi 4 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va scădea, încât regimul baric se va menţine subnormal.

Harta ANM arată că vremea pe 26 martie 2018 va fi mohorâtă

HARTĂ: Temperaturile în ţară pe 26 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru 27 martie în România

Marţi, vremea se va menţine rece pentru această dată, deşi temperatura aerului va fi în creştere şi în regiunile extracarpatice. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua în nordul şi centrul ţării, local în vest şi izolat în rest. În zona de munte precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade, izolat, în jumătatea de nord a ţării şi 10...12 grade în regiunile sudice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă.

Presiunea atmosferica nu se va schimba în mod notabil.

Prognoza meteo pentru 28 martie 2018

Miercuri, vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări şi va ploua, ziua mai ales în nordul, centrul şi estul ţării, iar noaptea în nord-vest. La munte, îndeosebi pe crestele înalte, precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în estul Transilvaniei şi 14...15 grade în Banat, Oltenia şi Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 5 grade. La începutul, dar mai ales la sfârşitul intervalului, cu precădere în sud-est, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Cum va fi în Bucureşti:

Luni: rece, plouă, temperatura maximă de 5...6 grade, minima de 0 grade

Marţi: rece, ploaie, maxima de 8 grade, minima de 0...1 grad

Miercuri: normal, ploi slabe, maxima de 13...14 grade, minima de 0 grade.

Cum va fi vremea în 27 martie în Europa

Pe continent e vreme predominant frumoasă, cu cerul mai mult sau complet senin va fi numai în sud-vestul Peninsulei Iberice, în regiunea centrală a celei Scandinavice şi în cea nordică a celei Italice, de asemenea într-una extinsă de la nord de Marea Neagră. Pentru restul continentului se preconizează nebulozitate cel puţin temporar accentuată, încât în estul Rusiei şi ţările vestice aspectul vremii va fi mai degrabă închis. Precipitaţii mai ales sub formă de ploaie - dintre care unele abundente - se vor semnala în ţările balcanice inclusiv Grecia; iar fenomene pluviale în general slabe - ninsoarea devenind forma exclusivă a precipitaţiilor pe măsură ce acestea vor afecta zone tot mai nordice - vor fi pe alocuri în Italia şi izolat în Spania (ploaie) şi local în Arhipelagul Britanic, în ţările vestice şi centrale, sud-estice şi estice, scandinave şi baltice şi în nord-vestul Rusiei. Viteze de nivel moderat şi chiar mai înalt va avea vântul deasupra mărilor şi cu deosebire pe ocean la sud şi la sud-est de Islanda, de calm atmosferic în această privinţă urmând a beneficia partea interioară (ori, zonele de uscat) a continentului. Regimul termic nu se va schimba în mod notabil decât în sud-estul acestuia - anume, acolo vremea va fi mai caldă decât în intervalul anterior, însă chiar şi aşa diferenţele nu vor fi de mare anvergură.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 26, 27 şi 28 martie 2018. Meteorologii avertizează, revin ploile