Antena Meniu Search
x

Video Vremea capricioasă a făcut prăpăd în mai multe judeţe. Ploile vor continua până la sfârşitul săptămânii

Avem parte de un început de vară furtunos şi fiecare zi ne aduce avertizări şi coduri de vreme rea. A fost prăpăd ieri în Capitală, după o ploaie torenţială care a durat doar câteva zeci de minute. În sudul Bucureştiului, străzile au fost înghiţite de ape. Oamenii s-au trezit cu apartamentele, casele şi parcările inundate.

de Redactia Observator

la 09.06.2021, 16:09

Vezi și

Dezastru a fost şi în Craiova, unde mai multe clădiri şi maşini au fost distruse. Din cauza şuvoaielor pe o stradă din oraş s-a format un crater uriaş. Meteorologii spun că vremea va fi în continuare capricioasă până la sfârşitul săptămânii. Şi este posibil să avem astfel de furtuni în fiecare după amiază.

Norii negri, vântul puternic şi scăderea drastică a temperaturii de la 27 la 17 grade au prevestit ploaia torenţială. Furtuna a ţinut 45 de minute şi a lăsat dezastru în urmă. A plouat cu găleata, în jur de 25 de litri pe metru pătrat. Canalizările din Cartierul Latin nu au făcut faţă şuvoaielor şi apa a înghiţit străzile. A inundat şi apartamentele de la demisolul unui bloc.

Nici maşinile din parcările subterane n-au fost la adăpost de furia apei. Grindina şi ploaia au distrus grădinile oamenilor.

Deşi au fost luni în care a plouat şi câteva zile la rând, niciodată grădina din imagini nu s-a mai inundat. Acum, după câteva minute, trandafirii au fost acoperiţi de ape. Iar pe strada din faţa casei se putea ieşi doar cu barca.

Pe acelaşi subiect

Rupere de nori şi în Craiova 

A fost rupere de nori şi în Craiova. Pe unele străzi, apa le ajungea oamenilor până la şold. Unii şoferi s-au chinuit zeci de minute să scoată apa din maşini cu găleata. În alte părţi ale oraşului, şuvoaiele au măturat asfaltul de pe şosele. Pe o strada din oraş, s-a format un carter uriaş, în urma ploii torenţiale.

Şi mai multe clădiri din oraş au fost distruse în urma furtunii, iar vântul a pus la pâmânt cinci copaci. Arborii au căzut peste patru maşini şi au smuls cablurile de alimentare ale unei linii de tramvai. Apa a măturat totul în calea sa.

80 de litri de apă pe metru pătrat au căzut, ieri, la Craiova. Pentru ca furtuna să nu facă şi mai mult prăpăd în judeţ, în Sâmbureşti s-au tras toate cele 35 de rachete antigrindină de pe stoc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Vremea capricioasă a făcut prăpăd în mai multe judeţe. Ploile vor continua până la sfârşitul săptămânii