Vremea 7 - 20 iunie 2021. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

De Veronica Micu.
Publicat: 07.06.2021, 12:22.
Actualizat: 07.06.2021, 12:23

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 7 - 20 iunie 2021. Potrivit specialiştilor, vor fi ploi și vijelii în majoritatea zonelor țării.

Harta temperaturilor în Europa

Vremea 7 - 20 iunie 2021. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Observator

Prima lună de vară a avut un început destul de capricios, iar lucrurile nu par să se schimbe nici în următoarele două săptămâni. Astfel, prognoza ANM pentru intervalul 7 - 20 iunie 2021 anunță vreme instabilã în cea mai mare parte a ţãrii.

"Instabilitatea atmosfericã se va manifesta în cea mai mare parte a ţãrii prin înnorãri temporar accentuate, averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea local caracter torenţial şi se vor înregistra în timp scurt cantitãţi de apã însemnate. Izolat va cãdea grindinã şi vor fi vijelii mai intense în sud, sud-vest, centru şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Crişana", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prezentăm mai jos prognoza pe regiuni pentru intervalul 7 - 20 iunie 2021.

Citește și:

Vremea 7 - 20 iunie 2021 în Banat

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Ploi pe arii extinse și posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10-14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a plorlor slabe în intervalul 15-20 iunie.

Prognoza meteo 7 - 20 iunie 2021 în Crișana

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25...26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade, valori normale în a doua decadă a lunii iunie în Crișana. Ploi, mai ales averse și posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și în intervalul 16 -20 iunie.

Vremea 7 - 20 iunie 2021 în Transilvania

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24..25 de grade, iar cea a minimelor de 11...12 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor scădea ușor, aporximativ cu 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Temporar în intervalul 10 - 14 iunie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor, local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo 7 - 20 iunie 2021 în Maramureș

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11...12 grade. În intervalul 12-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2...3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Averse pe arii extinse și posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și a descărcărilor elecrice și în intervalul 17-20 iunie.

Vremea 7 - 20 iunie 2021 în Moldova

Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25...26 de grade, iar cea a minimelor de 10...11 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2...3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie. Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe își pot face apariția în unele zile ale intervalului de referință, îndeosebi în zona deluroasă.

Prognoza meteo 7 - 20 iunie 2021 în Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23...25 de grade și ale celor minime de 15...16 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. Totuși intervalul 13-15 iunie se estimează a fi răcoros, în condițiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu 2...3 grade. În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilitaţii atmosferice, iar ulterior doar în puține zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice.

Vremea 7 - 20 iunie 2021 în Muntenia

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13...14 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalele 5-7, 8-9 și 10-12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni.

Prognoza meteo 7 - 20 iunie 2021 în Oltenia

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13...14 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10-12 iunie, însă local averse, posibil însoțite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.

Vremea 7 - 20 iunie 2021 la munte

În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic și în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15...17 grade și ale celor minime de 6...8 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13-15 iunie, care se estimează că va face excepție de la această evoluție, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ 2 grade. Vor fi zilnic fenomene specifice instabilității atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoțite de frecvente descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariție în toate masivele în intervalul 10-14 iunie și în unele zile din a doua parte a intervalului de referință.

Vreme normală termic în București, dar ușor instabilă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o prognoză specială pentru intervalul marți ora 12.00 - joi ora 23.00, pentru București. Vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar ușor instabilă. Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri și joi (8, 9 și 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări și averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi de 24...26 de grade, iar cele minime de 13...15 grade.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cine sunt și cum arată nașii lui Josephine Ana, fiica Ginei Pistol și a lui Smiley. Evenimentul a strâns toată crema vedetelor / FOTO
spynews.ro
ONG-ist oprit în trafic de politiștii de la Rutieră. Ce a urmat „e ceva unic„
libertatea.ro
Candidatul pentru functia de Avocatul Poporului s-a pensionat la 49 de ani. Primeste o pensie de peste 10.000 de lei
Ziare.com
Horoscopul zilei de 24 iunie 2021. Capricornii își îndreaptă atenția către viața personală. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Câți bani face un cerșetor în România în doar 3 ore! Polițiștii care i-au numărat banii au rămas fără cuvinte! Suma este enormă
gandul.ro
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul | EXCLUSIV
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, fotografie rara alături de cel mai important membru al familiei sale. Putini au avut ocazia sa o vadă asa
tvhappy.ro
„Tun” colosal dat de Ion Țiriac » A pus mâna pe 15 milioane de euro
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Anamaria Prodan, conversații în miez de noapte cu Laurențiu Reghecampf. Ce mail-uri și-au trimis cei doi, în plin scandal de divorț
as.ro