Antena Meniu Search
x

Video Zeci de migranți, inclusiv copii, prinși pe Marea Neagră încercând să intre ilegal în țară. Erau înghesuiți într-o barcă veche din lemn, fără veste de salvare

Misiune de salvare pe Marea Neagră, lângă Vama Veche. 47 de migranţi, printre care şi 4 copii, au fost prinşi de Garda de Coastă, în timp ce încercau să intre ilegal în ţara noastră. Toţi înghesuiţi într-o barcă veche, fără veste de salvare. 

de Redactia Observator

la 27.05.2023, 11:11

Vezi și

Poliţiştii gărzii de coastă erau într-o misiune de supraveghere a Mării Negre. Când, undeva în zona Vama Veche, au văzut ceva suspect. 

Andrei Ene, Garda de Coastă: Un pescador din lemn, neinscripționat, fără steag arborat, la bordul căreia se aflau mai multe persoane de origine afro-asiatice.

47 de bărbați, femei dar şi 4 copii, înghesuiți pe o barcă instabilă sub greutatea lor. 

Andrei Ene, Garda de Coastă: Nu existau mijloace suficiente de salvare pentru toată lumea aflată la bord, din acel moment a devenit o misiune de salvare a vieților omenești pe mare.

Pe acelaşi subiect

Oamenii erau în mare pericol.

Şi doar o minune a făcut să ajungă în siguranţă, până în apele Mării Negre. 

Migranții au rămas în custodia autorităților române

La mai bine de 8 ore după ce au fost interceptaţi de garda de coastă, migranţii au ajuns cu bine la mal, pe pământ românesc. Tot ce se ştie până acum este că au plecat din Siria, Afganistan si Irak. Cu destinaţia Europa. Într-un periplu periculos şi ilegal. Au rămas în custodia autorităţilor române. Sunt încă 47 de oameni care se alătură, astfel, celui mai mare val de migraţie al acestui secol. 

Un val care pare greu de oprit din 2011, de când a început războiul civil în Siria. Se estimează că, în toţi aceşti ani, peste 11 milioane de oameni şi-au părăsit ţara. Pe jos sau pe mare, în bărci nesigure, conduşi de călăuze fără inimă, care au aruncat în mijlocul furtunii familii care vedeau pentru prima oară în viaţa lor apa mării.

Unii n-au mai apucat să-şi vadă împlinit visul de a trăi mai bine, într-o ţară fără război. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Zeci de migranți, inclusiv copii, prinși pe Marea Neagră încercând să intre ilegal în țară. Erau înghesuiți într-o barcă veche din lemn, fără veste de salvare