Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu migranţi transportaţi în Germania: 8.000 de euro de persoană cereau capii reţelei. Banii, investiţi în imobiliare

Anchetatorii au pus tunurile azi pe traficanti.de droguri dar si de migranţi. Procurorii DIICOT au atacat afacerile grupărilotr care trec ilegal refugiaţi peste graniţă. "Călăuzele" au cumpărat locuinţe pe traseul migraţiei pentru a-i caza pe fugari. Îi transportă pe oameni în condiţii la limita supravieţuirii şi găsesc noi şi noi moduri în care să-i ascundă de ochii poliţiei. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 25.05.2023, 19:34

Vezi și

Procurorii antimafia au descoperit că transportatorii de legume din Argeş fac parte din reţeaua specializată în trafic de migranţi în Europa de Vest.

Afacerea cu migranţi transportaţi în Germania

Report-Ofițer poliția de frontieră: De când funcţionează?

- Şi-a început activitatea în luna aprilie 2022.

Pe acelaşi subiect

Cristina Filip, reporter Obsevator: Gruparea era coordonată de mai mulţi cetăţeni arabi stabiliţi în Germania. Acolo trebuiau să ajungă migranţii. De transport se ocupau complicii din România care îi băgau în dubele de marfă. Până acum poliţia de frontieră a identificat 120 de victime.

Migranţii erau racolaţi de capii reţelei şi convinşi să ia primul zbor spre Turcia. Treceau fraudulos graniţa cu Bulgaria iar acolo îi aşteptau românii. Ca să le piardă urma, îi cazau o zi sau două la noi în ţară, apoi îi treceau ilegal frontiera spre Ungaria, Austria şi mai apoi Germania. Toţi călătoreau mii de kilometri înghesuiţi în spaţiile de dormit situate deasupra cabinei șoferului sau în remorcile frigorifice, cu riscul de a muri îngheţaţi sau asfixiaţi.

Ofițer poliția de frontieră: Migrantul plăteşte un singur preţ pentru tot traseul pe care îl urmează. Aproximativ 8.000 de euro îl costă.

Ca să ascundă totul, traficanţii nu lucrau cu bani gheaţă, ci doar cu plăţi online într-un sistem ce permite transferul banilor de la o persoană la alta, fără a fi necesară înregistrarea plăţilor. Printre victimele sunt şi persoane care au intrat legal în ţară dar au ieşit ilegal în vest

Ofițer poliția de frontieră: Au preluat şi persoane de origine arabă din Romania care intrau legal, în baza unor vize de muncă sau în baza unor vize de studiu.

În urma percheziţiilor, 28 de indivizi au ajuns în faţa procurorilor antimafia. Gruparea a investit mare parte din bani imobiliare. Din aprilie anul trecut şi până acum ar fi cumpărat zeci de garsoniere şi imobile modeste în localităţi aflate pe rutele folosite. Cinci au fost identificate numai în Câmpulung.

Reporter: Pentru ce te-au adus? Cine conducea gruparea? De ce te-au adus aici? Cine conducea întreaga afacere? Aveţi legături cu clanul Cămătaru?

Răspunsul este da, deşi ei nu o recunosc. Unul dintre coordonatorii operaţiunilor este un apropiat al clanului Cămătaru, cea mai periculoasă grupare de crimă organizată din Capitală. Alţi 8 traficanţi sunt fugiţi din ţară şi urmează să fie identificaţi. Poliţiştii din România colaborează şi autorităţile din Germania pentru identificarea capilor operaţiunii.

Un astfel de transoport ilegal a fost descoperit astăzi la malul mării. Este vorba despre 26 de migranți din Afganistan care au trecut ilegal fronteira cu Bulgaria. Călăuză le era un şofer constănţean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Afacerea cu migranţi transportaţi în Germania: 8.000 de euro de persoană cereau capii reţelei. Banii, investiţi în imobiliare