Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de români au protestat în marile oraşe europene

De o săptămână, mişcările de stradă din România sunt unul dintre cele mai fierbinţi subiecte pentru jurnaliştii din toate colţurile lumii. Marile posturi de ştiri transmit zilnic din mijlocul protestatarilor, fac analize şi iau reacţii la cald.

Vezi și

De o săptămână, mişcările de stradă din România sunt unul dintre cele mai fierbinţi subiecte pentru jurnaliştii din toate colţurile lumii. Marile posturi de ştiri transmit zilnic din mijlocul protestatarilor, fac analize şi iau reacţii la cald.

Cu steagul României în mâini şi cu pancarte, peste 2.500 de români au scandat ore întregi în faţa Institutului Cultural din Londra. În semn de solidaritate cu sutele de mii de manifestanţi din ţară, au ieşit în stradă în fiecare seară. La fel de numeroasă a fost şi mulţimea care a protestat în Paris. Părinţi însoţiţi de copii, studenţi şi vârstnici s-au adunat la câţiva paşi de turnul Eiffel.

În Bulgaria, oamenii s-au adunat în faţa Ambasadei României de la Sofia.

-Ne-am adunat aici azi pentru a ne susţine prietenii, vecinii din Nord. Îi susţinem în acţiunile lor curajoase, în cerinţele lor pentru dreptate şi moralitate în societate.

Pe acelaşi subiect

Românii au protestat şi în Republica Moldova, Italia, Germania, Norvegia sau Danemarca. La Bruxelles, au fost câteva sute.

Protestele din România au trezit interesul presei internaţionale încă din prima zi. BBC şi Al Jazeera şi-au trimis printre protestatari unii dintre cei mai respectaţi şi cu experienţă reporteri. 

-Am luat la cunoştiinţă că acesta nu ar fi sfârşitul poveştii. Pentru mulţi dintre protestatari, abrogarea controversatei ordonanţe a Guvernului nu este suficientă acum. Ei cer demisia întregului cabinet. 

-Am pătruns în ape necunoscute. Cine va câştiga înfruntarea? Cine va clipi primul? Guvernul pare determinat să reziste. Până la urmă, au o largă majoritate, au câştigat alegerile la o distanţă confortabilă, abia în luna decembrie.

Publicaţiile din întreaga lume au remarcat fermitatea străzii. 

Americanii de la New York Times adaugă şi că manifestanţii rămân vigilenţi în urma tentativei Guvernului de a decriminaliza unele fapte de corupţie şi refuză să se retragă, în timp ce britanicii de la The Guardian văd deciziile din ultimele zile ca pe o victorie a străzii. Italienii se opresc şi pe măsurile executivului legate de abrogarea ordonanţei care a scos sute de mii de români în stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de români au protestat în marile oraşe europene