Antena Meniu Search
x

Video Ziua marii huiduieli pentru politicieni, la Iaşi. Ciolacu a încercat să împace publicul: "Eu chiar vă iubesc"

Mica Unire, mare scandal! Peste 7.000 de oameni s-au adunat la Iaşi pentru a sărbători Unirea lui Cuza. Au izbucnit, însă, certuri şi huiduieli când au apărut politicienii. Premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor au fost apostrofaţi în timpul discursurilor, iar liderul AUR, George Simion, a fost din nou în centrul unui episod violent. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.01.2023, 07:59

Vezi și

Sute de simpatizanţi AUR, conduşi de George Simion, şi-au croit drum de-a dreptul spre statuia domnitorului Micii Uniri. Jandarmii făcuseră un traseu, delimitat de garduri, dar oamenii lui Simion le-au dat laoparte şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Veniţi să aducă un omagiu politicienilor care au făcut primul pas spre România Mare, mulţi oameni adunaţi la Iaşi în Piaţa Unirii nu i-au lăsat pe Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu să îşi ţină discursurile. Deşi coaliţia trece prin momente tensionate, ei au mers împreună la Iaşi, ca să dea impresia că sunt uniţi. 

"Hoţii, hoţii!", au strigat oamenii prezenţi la eveniment.

"Eu chiar vă iubesc!", le-a răspuns Marcel Ciolacu.

Liderii PNL şi PSD au trecut uşor peste huiduieli şi au continuat discursurile. 

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor: Când am fost uniţi, popor cu conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniţi, am făcut România Mare! 

Nicolae Ciucă, premierul României: Pentru că suntem la Iași, aș dori să mă refer la Autostrada Moldovei, A7, un obiectiv așteptat mulți ani de cetățeni și care, în sfârșit, are perspective certe de realizare

Au trecut 164 de ani la Mica Unire dintre Moldova şi Ţara Românească

Perspective îndepărtate, însă. Au trecut 164 de ani la Mica Unire dintre Moldova şi Ţara Românească, dar cele două regiuni sunt şi acum despărţile de lipsa infrastructurii. Dezbinarea dintre politicieni şi localnici a fost şi mai vizibilă la Hora Unirii. Doar Ludovic Orban şi George Simion au dat mână cu mână cu oamenii din piaţă. 

Clara Mihociu, reporter Observator: După Hora Unirii, evenimentele au continuat cu o masă tradiţională la Iaşi. 5.000 de plăcinte au fost pregătite pentru oameni şi sute de litri de ceai fierbinte. 

Participant: Înainte de pandemie se făcea ciolan, cu fasole, vin fiert, acum a mai scăzut... Bugetul! 

Printre cei din Piaţa Unirii s-au amestecat doi tineri veniţi de la Braşov. Bogdan şi-a dus iubita la Iaşi, de Ziua Micii Uniri, ca să îi povestească o lecţie de istorie românească. 

Bogdan: Partenera mea e din Austria şi am venit mai mult să îi arătăm. Nici eu nu am fost niciodată şi e doar o dată pe an.

Malene: Mă simt bine, îmi place foarte mult oraşul, e frumos. 

Îmbrăcaţi în costume populare, o mână de români din Suceava au venit la Iaşi să servească pe toată lumea din Piaţa Unirii cu mămăligă şi slănină: "În fiecare an este o tradiţie ca noi să mâncăm mămăligă cu ceapă la picioarele domnitorului Cuza".

Mica Unire a fost celebrată la Constanţa cu o baie în valurile reci

Departe de ceremonii şi oficiali, Mica Unire a fost celebrată la Constanţa cu o baie în valurile reci: opt grade Celsius avea marea.

În piscinele din staţiunea Băile Felix, zeci de turişti au dat mănă cu mână.

La Oneşti, oraşul campioanei olimpice Nadia Comăneci, elevii unui liceu au făcut o mare horă a unirii şi au fost filmaţi din dronă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ziua marii huiduieli pentru politicieni, la Iaşi. Ciolacu a încercat să împace publicul: "Eu chiar vă iubesc"