Antena Meniu Search
x
LIVE

24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Astăzi se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire

În fiecare an, pe data de 24 ianuarie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române - Moldova și Țara Românească. Astăzi se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire, iar în mai multe oraşe mari din ţară au loc evenimente speciale. 

De Redactia Observator la 24.01.2023, 07:41
Vezi și

În inima orașului Brașov, românii se vor strânge la Centrul Cultural Reduta, unde se va ţine spectacolul "Hai să dăm mână cu mână". 

În Cluj-Napoca va avea loc un concert de cinci stele, în Piața Unirii, în Timişoara, în Sala Mare a Teatrului Naţional se va ţine spectacolul "Conul Leonida faţă cu reacţiunea", de I.L. Caragiale, iar în Iaşi astăzi se va juca Hora Unirii, în faţa Palatului "Alexandru Ioan Cuza". 

Şi în Capitală vor avea loc mai multe evenimente. La Muzeul Naţional al Satului va loc evenimentul "Hora Unirii", la Muzeul Naţional al Ţăranului Român vor rula proiecțiile unor filme autohtone, iar Opera Naţională Bucureşti va lumina clădirea instituţiei în culorile steagului românesc.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Astăzi se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire