Antena Meniu Search
x

Video Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită în Capitală. Ambasadoarea Laurence Auer, despre aderarea României la Schengen: "Puteţi conta pe sprijinul ţării mele"

Cei 243 de ani de la Căderea Bastiliei au fost celebraţi printr-o recepţie la Ambasada Franţei, seara trecută, în Capitală. Politicieni, oameni de afaceri şi personalităţi marcante au sărbătorit alături de ambasadoarea Franței, Laurence Auer. Mai mult, la recepţia fastuoasă, România şi Franţa au sărbătorit în avans 15 ani de prietenie franco-română. 

de Redactia Observator

la 15.07.2023, 11:14

Vezi și

Umăr la umăr, cu privirea înainte, aşa s-au prezentat Marcel Ciolacu şi Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, în deschiderea recepţiei din inima Capitalei.

Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România: Dragi prieteni ai Franţei, România, sunt foarte bucuroasă gazda dumneavoastră, în grădina reşedinţei Franţei, cu ocazia Zilei Noastre Naţionale. 

Marcel Ciolacu, premierul României: România și Franța împărtășesc o istorie consistentă, cu un filon esențial: flacăra ideilor vibrante ale Revoluției franceze. 

Amintiri din copilăria ambasadoarei Franţei

Pe acelaşi subiect

Reprezentanta Franţei are o poveste din copilărie care o leagă strâns de România. 

Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România: Am venit pentru prima dată în România, când eram copil, alături de bunicul meu, care era originar de aici. Şi am trăit timp de trei ani momente de neuitat. 

De-a lungul timpului, Franţa a susţinut România în toate demersurile care pun accent pe lumea occidentală. A fost cea care a încurajat ţara noastră în procesul de aderare în Uniunea Europeană, dar şi cea care ne-a sprijinit pentru a fi pe aceeaşi treaptă cu ţările membre NATO. Iar încrederea în noi nu s-a oprit aici. 

Marcel Ciolacu, premierul României: Apreciez în mod deosebit sprijinul constant și solid pe care România l-a primit în toți acești ani. 

Sprijin din partea Franţei pentru aderarea României la Schengen

Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România: Desigur lucrăm pentru asigurarea aderării României la spaţiul Schengen OCDE. Puteţi conta pe sprijinul ţării mele. 

Marcel Ciolacu, premierul României: De altfel, Franța și-a asumat rolul de națiune în consolidarea posturii Aliate pe Flancul Estic al NATO în urma declanșării războiului din Ucraina, iar România este unul dintre marii beneficiari de securitate ca efect al acestui demers. 

Excelenţa Sa, doamna Laurence, se află la final de mandat, iar următorul ambasador ar Franţei în România ar putea fi Nicolas Warnery.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită în Capitală. Ambasadoarea Laurence Auer, despre aderarea României la Schengen: "Puteţi conta pe sprijinul ţării mele"