Antena Meniu Search
x

41 de morți în avionul care a luat foc în Rusia. Doar 37 de oameni au supraviețuit (Video)

41 de persoane au murit în incendiul din avionul care a aterizat de urgență în Rusia a provocat numeroase victime. Conform unui nou bilanț anunțat duminică noapte, doar 37 de oameni au supraviețuit în avionul care a luat foc.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 06.05.2019, 00:46

Cel puțin 13 oameni au murit în avionul de pasageri care a luat foc în Rusia Vezi și

41 de persoane au murit în incendiul din avionul care a aterizat de urgență în Rusia a provocat numeroase victime. Conform unui nou bilanț anunțat duminică noapte, doar 37 de oameni au supraviețuit în avionul care a luat foc.

Comitetul de anchetă instituit după tragedia de pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova a anunțat ultimul bilanț.

Conform bilanțului, mai mult de jumătate dintre cei aflați la bordul avionului companiei Aeroflot au murit, adică 41 de victime.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Inițial, presa rusă a anunțat, imediat după incident, că este vorba despre unul sau doi morți, iar apoi bilanțul a crescut la 13 decedați și 18 răniți.

Ce s-a întâmplat cu avionul

Avionul Suhoi Superjet 100 a decolat din Moscova cu destinația Murmansk. A făcut însă cale întoarsă în momentul în care piloții au semnalat o problemă gravă la bord.

Aeronava a aterizat în flăcări pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. O înregistrare video dramatică arată momentul în care avionul a atins pista, cu partea din spate mistuită de foc.

Ren TV citează surse care spun că, în momentul în care aeronava a atins pista, trenul de aterizare a cedat, agravând situația. Avionul ar fi lovit de două ori pista, inclusiv cu rezervorul de combustibil, iar impactul a provocat un incendiu, care s-a extins imediat.

Evacuarea, îngreunată de pasagerii care căutau bagajele

Persoanele aflate la bord care au supraviețuit au fost evacuate prin partea din față a avionului, unde s-au instalat tobogane.

O înregistrare video din avion arată clipele de panică de la bord. Speriați, pasagerii țipă în disperare. Unii supraviețuitori spun că, în haosul general, unii pasageri au sărit să-și ia bagajele, amplificând debandada și îngreunând operațiunea de evacuare.

Pasagerii spun că un fulger a lovit avionul

Cauzele incendiului sunt, deocamdată, necunoscute. Ziarul Komosmolskaya Pravda citează experți care spun că aeronava ar fi făcut cale întoarsă din cauza unei avarii la motor. De asemenea, a fost luată în calcul și varianta unui scurtcircuit. Ren TV spune că, potrivit declarațiilor pasagerilor, avionul a fost lovit de fulger.

Procurorii ruși au deschis o anchetă penală în cazul incendiului din avionul cu 78 de oameni la bord.

- Acest articol a fost actualizat -

NOTĂ: Acest articol a fost actualizat cu noi informații, care spun că avionul a luat foc la aterizare, conform anchetatorilor ruși. Informația anterioară, care menționa că incendiul a izbucnit în zbor, a fost înlocuită astfel cu noile precizări. De asemenea, a fost modificat și numărul răniților, de la 10 la 18, conform unui nou bilanț.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » 41 de morți în avionul care a luat foc în Rusia. Doar 37 de oameni au supraviețuit (Video)