Antena Meniu Search
x

13 români plecați la cules de sparanghel au dispărut, în Germania, și sunt căutați cu Poliția

13 români care au plecat la cules de sparanghel au dispărut, în Germania, și sunt căutați cu Poliția. Sezonierii au fost nemulțumiți de relația cu fermierul unde au fost angajați și au plecat, dar erau obligați să stea în carantină 14 zile.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.04.2020, 08:23

Români la sparanghel
Imagine cu caracter ilustrativ - Twitter
  • Românii au ajuns în Germania pe 23 aprilie.
  • Ei erau oblicați să stea în carantină până pe 2 mai.

13 lucrători români care au ajuns în Germania la o fermă de cules de sparanghel și care erau în carantină au dispărut. Poliția din Saxonia Inferioară îi caută acum.

Potrivit Neuer Osnabrucker Zeitung, muncitorii au venit în Germania din România în urmă cu câteva zile într-unul dintre avioanele care transportă sezonieri. Grupul ar fi trebuit să fie în carantină timp de 14 zile, conform regulilor de izolare în timpul pnademiei. Poliție din Nienburg / Schaumburg a confirmat că grupul nu a făcut acest lucru și a părăsit ferma pe 23 aprilie, după o ceartă cu fermierul. Acum, cei 13 români sunt dați în urmărire, din "motive de securitate".

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru NOZ că nu există dovezi că muncitorii sunt infectați cu coronavirus. Căutarea se desfășoară până sâmbătă, 2 mai. Apoi se încheie perioada de carantină de 14 zile. 

Un control al feremei efectuat de autoritățile din Nienburg înainte de dispariția românilor a arătat că nu au fost respectate reglementările de carantină. S-a ordonat cazarea a cel puțin jumătate din lucrătorii români în alte spații. 

Ciește și: Alexandru Rafila, despre ce categorii de pacienți cu coronavirus sunt predispuse la decese  Nelu Tătaru: "Restricțiile le vom ridica pe regiuni

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 13 români plecați la cules de sparanghel au dispărut, în Germania, și sunt căutați cu Poliția