Antena Meniu Search
x

Curs valutar

16 prizonieri de război ucraineni ar fi fost executaţi de armata rusă în Doneţk

Armata rusă este acuzată că a executat 16 prizonieri de război ucraineni în apropierea oraşului Pokrovsk din regiunea Donețk, relatează Ukrainska Pravda. Ar fi cel mai mare caz cunoscut de execuție a prizonierilor de război ucraineni pe linia frontului. 

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 14:33

16 prizonieri de război ucraineni ar fi fost executaţi de armata rusă în Doneţk 16 prizonieri de război ucraineni ar fi fost executaţi de armata rusă în Doneţk - Telegram

Război în Ucraina. Autorităţile ucrainene investighează o presupusă execuţie de către militari ruşi a 16 soldaţi ucraineni care s-au predat în zona frontului de la Pokrovsk, în regiunea Doneţk (est), a anunţat miercuri procurorul general ucrainean Andrii Kostin, citat de EFE. 

Kievul investighează o presupusă execuţie a 16 prizonieri ucraineni de către soldaţi ruşi

Dacă se confirmă faptele şi identitatea protagoniştilor - care apar într-o înregistrare video postată marţi pe reţelele de socializare - aceasta ar fi, potrivit lui Kostin, "cel mai mare caz de execuţie a prizonierilor de război ucraineni pe front" de la începutul războiului.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit ucrainenilor, execuţia celor 16 prizonieri ar fi fost comisă în zona satelor Nikolaievka şi Suhoi Iar din sectorul Pokrovsk al frontului. "Pe 1 octombrie 2024, pe canalele Telegram au apărut informații despre presupusa împușcare a 16 militari ucraineni de către reprezentanți ai Forțelor Armate ale Federației Ruse. Potrivit presei, o altă crimă de război a fost comisă de armata de ocupație rusă în zona satelor Nikolaievka şi Suhoi Iar, din districtul Pokrovsk", a transmis procuratura ucraineană.

Pe acelaşi subiect

Încă de la începutul invaziei militare ruse în februarie 2022, Ucraina a denunţat execuţiile a zeci de soldaţi neînarmaţi care au fost răniţi sau care s-au predat forţelor ruse. Unele dintre aceste execuţii au fost filmate, iar înregistrările au fost ulterior difuzate pe reţelele de socializare.

Kievul insistă că aceasta este o practică sistematică a ruşilor. Procurorul general Andrii Kostin a declarat că presupusa execuţie a celor 16 soldaţi ucraineni este "un alt indiciu că uciderea şi torturarea prizonierilor de război nu sunt incidente izolate", ci "o politică deliberată a conducerii militare şi politice a Rusiei".

Ruşii, acuzaţi de uciderea sistematică a prizonierilor de război

La mijlocul lunii august, armata ucraineană a acuzat că unul dintre militarii ucraineni care a participat la ofensiva din Belgorod ar fi fost decapitat de un soldat rus.

Pe 6 septembrie 2024, CNN a publicat în exclusivitate o filmare care surprinde momentul în care trei soldaţi ucraineni care se predau ruşilor ar fi fost aparent executaţi. Imaginile au fost filmate în timpul luptelor de la sfârșitul lunii august în apropierea orașului Pokrovsk.

Avocatul ucrainean al poporului, Dmitro Lubineţ, a acuzat pe 17 septembrie o altă crimă de război a soldaţilor ruşi, care ar fi executat cu o sabie un prizonier de război ucrainean neînarmat, ale cărui mâini erau legate cu bandă adezivă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri externe » 16 prizonieri de război ucraineni ar fi fost executaţi de armata rusă în Doneţk