Antena Meniu Search
x

8000 de zboruri anulate de Crăciun în lume din cauza Omicron și a lipsei de personal. Piloții și angajații au Covid sau sunt în carantină

Companiile aeriene din întreaga lume au anulat aproape 8.000 de zboruri în cele 3 zile de Crăciun din cauza lipsei de personal pe fondul răspândirii variantei Omicron și a vremii nefavorabile.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 11:33

8000 de zboruri anulate de Crăciun în lume din cauza Omicron și a lipsei de personal. Piloții și angajații au Covid sau sunt în carantină
8000 de zboruri anulate de Crăciun în lume din cauza Omicron și a lipsei de personal. Piloții și angajații au Covid sau sunt în carantină - Shutterstock

Potrivit site-ului Flightaware.com, care urmărește plecările, întârzierile și anulările zborurilor, alte 1.639 de zboruri au fost anulate luni, aproape o treime dintre ele afectând doar SUA. Un număr important de anulări a afectat și China, potrivit AFP.  Anulările au provocat probleme majore pentru reluarea zborurilor de Crăciun în acest an, provocând și mai multă incertitudine după ce sezonul sărbătorilor din 2020 a fost grav afectat de pandemie.

Pe aeroportul Minneapolis-Saint Paul din statul Minnesota, călătorii s-au arătat revoltați. „Am rezervat această călătorie în februarie și nu aveam idee că încă vom avea de-a face cu COVID, este o nebunie”, a spus Tamera Robinson, plângându-se de zborul ei anulat.

De ce se confruntă companiile aeriene cu o lipsă de angajați

Întârzierile și anulările zborurilor din lipsa de personal au reprezentat o problemă persistentă pentru industria aeriană americană în acest an. După ce călătoriile aeriene s-au prăbușit anul trecut, companiile aeriene americane au încurajat angajații să renunțe la joburi. Însă după ce călătoriile aeriene și-au revenit anul acesta în mare parte, companiile au rămas fără personal.

United Airlines a explicat într-o declarație că Omicron „a avut un impact direct” asupra echipajelor de zbor și asupra angajaților care le conduc operațiunile. „A trebuit să anulăm unele zboruri și anunțăm clienții afectați înainte ca aceștia să vină la aeroport”, a spus compania.

Și alte companii aeriene, cum ar fi Lufthansa, suferă de o lipsă de personal. Din ce în ce mai mulți piloți și membri ai echipajului anunță că sunt bolnavi de Covid sau sunt forțați să se plaseze în carantină la sosirea în anumite țări. Companiile aeriene chineze, în special China Eastern și Air China, au anulat peste 2.000 de zboruri numai în weekendul de Crăciun, multe dintre ele către Xi'an, unde 13 milioane de persoane sunt în prezent în lockdown. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 8000 de zboruri anulate de Crăciun în lume din cauza Omicron și a lipsei de personal. Piloții și angajații au Covid sau sunt în carantină