Antena Meniu Search
x

A doua cea mai slab dezvoltată țară din lume adoptă Bitcoin ca monedă legală

Republica Centrafricană, a doua cea mai slab dezvoltată ţară din lume potrivit ONU, a adoptat Bitcoin ca monedă oficială, alături de francul CFA (Franc of the Financial Community of Africa) şi legalizează utilizarea criptomonedelor, anunţă miercuri preşedinţia acestei ţări, care dă asigurări că este vorba despre prima ţară africană care face acest lucru, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 16:27

monedă Bitcoin
A doua cea mai nedezvoltată țară din lume adoptă Bitcoin ca monedă legală - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Adunarea Naţională a adoptat cu "unanimitatea" deputaţilor prezenţi "legea privind cripromoneda în Republica Centrafricană", iar preşedintele Faustin Archange Touadéra a promulgat legea, anunţă într-un comunicat ministrul de stat Obed Namsio, directorul de cabinet al preşedintelui. Republica Centrafricană este "prima ţară din Africa care adoptă Bitcoin ca monedă de referinţă", precizează el.

Salvador, prima ţară în care Bitcoin a devenit mijloc legal de plată, va construi un oraş nou unde se va folosi numai această monedă virtuală. 

Anunţul a fost făcut de preşedintele ţării, un susţinător pasionat al criptomonedei. Lucrările vor fi finanţate prin obligaţiuni de stat denominate în Bitcoin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » A doua cea mai slab dezvoltată țară din lume adoptă Bitcoin ca monedă legală