Antena Meniu Search
x

A murit fostul președinte iranian Akbar Hashemi Rafsanjani, ultimul lider străin care a dat mâna cu Nicolae Ceaușescu

Fostul Președinte al Iranului Akbar Hashemi Rafsanjani a murit la vârsta de 82 de ani. A decedat în urma unui atac de cord, spune presa iraniană.

Fostul Președinte al Iranului Akbar Hashemi Rafsanjani a murit la vârsta de 82 de ani. A decedat în urma unui atac de cord, spune presa iraniană.

Akbar Hashemi Rafsanjani a fost transportat la un spital în urma atacului de cord, dar medicii iranieni nu l-au mai putut salva. A murit la 82 de ani.

Rafsanjani a fost unul dintre cei mai influenți politicieni iranieni. A fost președinte al Iranului între 1989 și 1987, Președinte al Parlamentului și, de asemenea, a ocupat și alte funcții înalte în stat.

Pe acelaşi subiect

Rafsanjani este ultimul lider străin pe care l-a întâlnit Nicolae Ceaușescu, înainte să moară. În decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu a făcut o vizită de stat în Iran, chiar în zilele protestelor de la Timișoara.

Potrivit Washington Post, Ceaușescu i-ar fi cerut ajutor lui Rafsanjani. Președintele iranian ar fi trimis atunci 20 de gărzi de corp lui Ceaușescu, în România. În ciuda ajutorului, dictatorul român a fost înlăturat de la putere.

Presa internațională spunea că, după victoria revoluției române, Președintele Rafsanjani se simțea stânjenit pentru că l-a primit pe Ceaușescu în acele zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » A murit fostul președinte iranian Akbar Hashemi Rafsanjani, ultimul lider străin care a dat mâna cu Nicolae Ceaușescu