Antena Meniu Search
x

Video A şaptea noapte în spital pentru Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, după o internare "de rutină"

Prințul Philip, soțul de 99 de ani al reginei britanice Elisabeta, a petrecut a şaptea noapte în spital, după ce a fost internat ca măsură de precauție.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.02.2021, 12:43

Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, prințul Filip, ducele de Edinburgh, și-au luat rămas bun de la regele și regina Spaniei după vizita lor în Anglia, în 2017 - DPA Images / Chris Jackson via Hepta

Philip, Ducele de Edinburgh, rămâne în continuare în spital

Philip, ducele de Edinburgh, a fost internat în spitalul privat londonez King Edward VII, săptămâna trecută, după ce medicul său a recomandat să meargă la spital, după ce s-a simțit rău.

Palatul Buckingham a declarat că se așteaptă să rămână la spital câteva zile pentru observare, iar soția sa, Regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas la Castelul Windsor, unde cuplul şi-a petrecut timpul în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Palatul Buckingham: "Internarea ducelui este o măsură de precauție, la sfatul medicului Alteței Sale Regale, după ce s-a simțit rău. Este de așteaptat să rămână în spital pentru câteva zile de observație și odihnă"

Amândoi au primit prima doză de vaccin coronavirus, iar situaţia medicală a Ducelui nu ar fi legată de Covid. O sursă regală a declarat că se aștepta ca el să rămână în spital şi această săptămână, iar Prinţul Philip are o dispoziţie bună.

Prințul William, fiul moștenitorului prințului Charles, a declarat că bunicul său este bine, dar urmăreşte îndeaproape evoluţia stării sale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prinţul Harry şi Meghan Markle au rupt legăturile cu Casa Regală

Internarea Prinţului Philip vine într-un moment dificil pentru regină și monarhie, după ce s-a anunțat săptămâna trecută că fratele mai mic al lui William, prințul Harry și soția sa, Meghan își vor rupe toate legăturile regale oficiale.

Harry, în vârstă de 36 de ani, și Meghan, în vârstă de 39 de ani, au renunțat la funcții în martie anul trecut, iar această separare a fost oficializată vineri, cuplul pierzându-și toate patronatele regale.

Cei doi s-au mutat împreună cu fiul lor Archie în California de Sud, pentru a trăi o viață mai independentă și pentru a scăpa de mass-media britanică, iar luna viitoare vor acorda un interviu pentru Oprah Winfrey.

Prinţul Philip, sfătuitor de încredere al Reginei Marii Britanii

Spitalizarea lui Philip, care a fost confidentul reginei de-a lungul domniei sale de 69 de ani, îl privește pe monarh de sfaturile sale.

Cu toate acestea, prințul a ocupat un loc mai retras în ultima perioadă, de când a renunţat la viaţa publică, în 2017, multe dintre rolurile sale oficiale fiind preluate de alți membri ai familiei.

Philippos Schleswig-Holstein Sonderburg-Glucksburg s-a născut pe insula greacă Corfu, la 10 iunie 1921, al cincilea copil și singurul fiu al prințului Andrei al Greciei.

El este un descendent al stră-străbunicii Elisabetei, Regina Victoria și vărul al treilea al soției sale.

Philip s-a căsătorit cu Elizabeth în 1947, cu cinci ani înainte de a deveni regină. Acum este de departe cel mai longeviv consort al oricărui monarh britanic - distincție deținută anterior de regina Charlotte, consoarta lui George al III-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » A şaptea noapte în spital pentru Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, după o internare "de rutină"