Antena Meniu Search
x

Video Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 99 de ani rămâne internat în spital

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta, în vârstă de 99 de ani, a petrecut o a doua noapte într-un spital londonez după ce s-a simțit rău la castelul Windsor și a fost internat în ceea ce Palatul Buckingham a spus că este o măsură de precauție.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.02.2021, 12:09

Ducele de Edinburgh, Prinţul Philip, va rămâne internat în spital. Alteţa Sa are 99 de ani - DPA Images / Chris Jackson via Hepta

Prinţul Philip, 99 de ani, a doua noapte în spital

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, s-a simțit rău și a fost consultat de medic, înainte de a fi condus la spitalul King Edward VII din Londra. A intrat fără ajutor în spitalul privat și nu are COVID-19.

Palatul Buckingham: "Internarea ducelui este o măsură de precauție, la sfatul medicului Alteței Sale Regale, după ce s-a simțit rău. Este de așteaptat să rămână în spital pentru câteva zile de observație și odihnă"

O sursă regală, citată de Reuters, a precizat că internarea nu a fost o urgență și a spus că regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas la Windsor, unde au şi-a petrecut timpul în timpul pandemiei. Ambii au primit prima lor doză de vaccin COVID-19 în ianuarie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prinţul Philip, personalitate marcantă a secolului XX

Philip, ducele de Edinburgh, este cunoscut pentru remarcile sale uneori neaşteptate, dar și pentru faptul că a ajutat-o ​​atât pe regină cât și monarhia britanică să treacă prin revoltele politice și sociale ale secolului XX.

Philippos Schleswig-Holstein Sonderburg-Glucksburg s-a născut pe insula greacă Corfu, la 10 iunie 1921, al cincilea copil și singurul fiu al prințului Andrei al Greciei.

El este un descendent al stră-străbunicii Elisabetei, Regina Victoria și vărul al treilea al soției sale.

Philip s-a căsătorit cu Elizabeth în 1947, cu cinci ani înainte de a deveni regină. Acum este de departe cel mai longeviv consort al oricărui monarh britanic - distincție deținută anterior de regina Charlotte, consoarta lui George al III-lea.

Philip este acum rar văzut în public. El a renunțat la angajamentele oficiale din august 2017, după finalizarea a peste 22.000 de evenimente pe cont propriu și alte mii alături de regină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 99 de ani rămâne internat în spital