Antena Meniu Search
x

Adaptarea vaccinului Pfizer la noile tulpini Covid-19 nu este "deocamdată" necesară, anunță CEO-ul BioNTech

Vaccinul de prima generație dezvoltat de Pfizer-BioNTech funcționează împotriva tulpinilor de coronavirus, cum ar fi tulpina Delta și nu trebuie modificat momentan, a anunțat luni directorul executiv al companiei germane BioNTech.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.08.2021, 20:07

Adaptarea vaccinului Pfizer/BioNTech la noile tulpini Covid-19 nu este "deocamdată" necesară
Adaptarea vaccinului Pfizer/BioNTech la noile tulpini Covid-19 nu este "deocamdată" necesară - Profimedia Images

"Este foarte posibil ca în următoarele 6 până la 12 luni să apară alte variante și care vor necesita adaptarea vaccinului, dar în acest moment nu este încă cazul", a declarat CEO-ul BioNTech Ugur Sahin, într-o conferință de presă.

O decizie de a face o schimbare ar trebui luată numai dacă este clar că vaccinul nu a funcționat sau oferă doar protecție minimă împotriva virusului. 

”Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi eronată, dacă în trei sau şase luni domină altă variantă”, apreciază el. În opinia sa, o asemenea decizie este necesar să fie luată doar dacă ”vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim”. Or, ”pentru moment, noi ştim că un rapel cu formula de bază este întru totul suficient”, a mai spus Ugur Sahin, potrivit AFP.

Ca atare, ”cea mai bună abordare în gestionarea acestei situaţii este să continuăm cu o doză de rapel”, în vederea unei consolidări a imunităţii asigurate de către vaccin, insistă el.

Pe acelaşi subiect

Rezultate încurajatoare după a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech

Pfizer şi BioNTech au evoxat, de altfel, la începutul lui iulie, ”rezultate încurajatoare” ale unor teste cu privire la vacinarea cu o a treia doză şi preconizează să ceară autorizarea unei vaccinări cu a treia doze a vaccinului lor anticovid în Statele Unite şi în Europa.

Ugur Sahin a făcut aceste declaraţii în cadrul prezentării rezultatelor financiare ale BioNTech în trimestrul doi.

Această companie germană în domeniul biotehnologiei a înregistrat de la începutul anului o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, ea a avut o cifră de afaceri de 69,4 milioane de euro, înainte să pună la punct vaccinul împotriva covid-19.

Această creştere considerabilă ”se datorează în principal creşterii rapide a aprovizionării cu vacin împotriva covid-19 în întreaga lume”, a subliniat el.

BioNTech a livrat până în prezent un miliard de doze de vaccin anti-Covid

BioNTech a livrat peste un miliard de doze de vaccin anticovid de la începutul anului şi intenţionează să atingă 2,2 miliarde de doze până la sfârşitul lui 2021, scrie news.ro.

Numai din vânzarea vaccinului împotriva covid-19, BioNTech speră s realizeze o cifră de afaceri de aproape 16 miliarde de euro în acest an.

Este vorba despre previziuni într-o creştere considerabilă, după ce, în mai, compania preconiza o cifră de afacere anuală de 9,8 miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Adaptarea vaccinului Pfizer la noile tulpini Covid-19 nu este "deocamdată" necesară, anunță CEO-ul BioNTech