Antena Meniu Search
x

Pfizer și Moderna au crescut prețurile vaccinurilor anti-Covid vândute în Uniunea Europeană

Pfizer și Moderna au crescut prețurile vaccinurilor anti-COVID-19 în ultimele lor contracte de aprovizionare pentru Uniunea Europeană, potrivit unei informații dezvăluite de Financial Times.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2021, 16:41

Pfizer și Moderna au crescut prețurile vaccinurilor anti-Covid vândute în Uniunea Europeană
Pfizer și Moderna au crescut prețurile vaccinurilor anti-Covid vândute în Uniunea Europeană - Profimedia Images

Noul preț pentru vaccinul Pfizer a fost majorat la 19,50 euro față de 15,50 euro, cât era până acum, în vreme ce prețul unui vaccin Moderna a ajuns la aproape 22 de euro, în creștere de la 19 euro, cât era până inițial, conform unor secțiuni din contract citate de Financial Times, scrie Reuters.

Totuși, prețul vaccinului Moderna este mai mic decât se convenise inițial între părți, deoarece comanda a crescut, potrivit unui oficial care a avut acces la negocieri.

70% din populația adultă a UE, vaccinată anti-Covid până la sfârșitul verii

Comisia Europeană a anunțat marți că UE urmează să atingă obiectivul de a vaccina complet cel puțin 70% din populația adultă până la sfârșitul verii. 

Pe acelaşi subiect

În mai, UE anunța că se așteaptă să primească peste un miliard de doze de vaccin anti-Covid până la sfârșitul lunii septembrie de la patru producători. Estimările au luat în considerare doar vaccinurile de la Pfizer / BionTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca și Moderna.

Tulpina Delta a coronavirusului provoacă îngrijorare în lume

Specialiştii OMS susţin că infectările cu tulpina Delta a Covid-19 se înmulţesc semnificativ, iar această creştere a numărului de infectări nu poate fi oprită decât prin vaccinare. OMS avertizează că acum este momentul ca autorităţile din toate ţările lumii să demareze acţiuni rapide pentru combaterea coronavirusului, înainte de apariţia unor mutaţii şi mai periculoase.

"Tulpina Delta este un avertisment, care ne spune că virusul evoluează, dar este şi o chemare la acţiune, să facem ceva înainte să apară forme mai periculoase", a fost mesajul transmis de medicul Mike Ryan, responsabil cu situaţiile de urgenţă la OMS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Pfizer și Moderna au crescut prețurile vaccinurilor anti-Covid vândute în Uniunea Europeană