Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aeroportul în care pasagerii nu vor mai avea nevoie de documente de călătorie. Verificarea lor va dura doar 7 secunde, prin recunoașterea facială

De anul viitor, călătorii ar putea să nu mai fie nevoiți să prezinte biletele de îmbarcare pentru zborurile de la Aeroportul Internațional Zayed din Abu Dhabi. În premieră mondială, pasagerii ar putea utiliza recunoașterea facială pentru a se înregistra și a scăpa de procedurile de îmbarcare, scrie Euronews.

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 11:55

Aeroportul în care pasagerii nu vor mai avea nevoie de documente de călătorie. Verificarea lor va dura doar 7 secunde, prin recunoașterea facială
Aeroportul în care pasagerii nu vor mai avea nevoie de documente de călătorie. Verificarea lor va dura doar 7 secunde, prin recunoașterea facială - Profimedia

Aeroporturile din Abu Dhabi dezvoltă un proiect „Smart Travel” care implică implementarea inteligenței artificiale (AI) de autentificare biometrică în toate punctele de control de securitate din aeroport până în 2025. Proiectul va folosi bazele de date ale Autorității Federale pentru Identitate, Cetățenie, Vamă și Securitate Portuară din Emiratele Arabe Unite pentru a „autentifica automat călătorii”, potrivit unei declarații din iulie a guvernului local.

Fără bilete de îmbarcare și cozi la ghișee

Ideea ingenioasă va scăpa pasagerii de înregistrarea prealabilă pe acre trebuie să o facă în mod normal imediat ce ajung la aeroport.

Articolul continuă după reclamă

Etihad Airways are deja instalate sisteme biometrice care utilizează recunoașterea facială înainte de îmbarcare și ajută la livrarea bagajelor în sistem self-service și la înregistrările călătorilor. Asta înseamnă că oamenii nu vor avea nevoie de biletele de zbor pentru a se urca într-unul dintre avioanele Etihad. Tehnologia este implementată și pentru cinci companii aeriene suplimentare la porțile de check-in și de îmbarcare.

Pe acelaşi subiect

Aceste noi tehnologii înseamnă că va dura aproximativ șapte secunde pentru a parcurge întregul proces de verificare a biletelor și a documentelor de călătorie. Proiectul „va îmbunătăți performanța companiei aeriene prin eliminarea necesității unor extinderi costisitoare a infrastructurii și prin detectarea eficientă a fraudei și a falsurilor în documentele de identificare”, se arată într-un comunicat al aeroporturilor din Abu Dhabi.

Software similar, testat în Italia

Autoritățile italiene au început în luna mai testarea unui software similar, numit FaceBoarding, care folosește recunoașterea facială în două aeroporturi: Milano Linate și Catania. Călătorii folosesc ghișeele din aeroport pentru a-și prezenta documentele și a-și scana fața. Acest lucru le permite să folosească din nou FaceBoarding la alte puncte de control, ceea ce face ca operațiunile de securitate și îmbarcare să fie mai rapide.

SEA, compania care gestionează noul sistem italian, a precizat pe site-ul aeroportului Milano-Linate că datele celor care optează pentru FaceBoarding vor fi prelucrate doar „în scopul participării la proiect”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Aeroportul în care pasagerii nu vor mai avea nevoie de documente de călătorie. Verificarea lor va dura doar 7 secunde, prin recunoașterea facială