Antena Meniu Search
x

Video Om de afaceri român, asasinat în plină stradă, în Montreal. Tinel Timu a fost ciuruit de gloanțe, apoi ucigașul a dispărut fără urmă: "Toată lumea îl iubea aici"

Comunitatea română din marele oraş canadian Montreal este în stare de şoc: Tinel Timu, un cunoscut dezvoltator imobiliar, a fost asasinat în plină stradă, aproape de locuinţa sa. Omul de afaceri în vârstă de 61 de ani a fost lovit de cel puţin cinci gloanţe şi, deşi a fost transportat de urgenţă la spital, medicii nu au putut decât să constate decesul. Ucigaşul a dispărut fără urmă iar poliţia consideră că asasinatul poate avea legătură cu crima organizată. Anul trecut, Tinel Timu fusese arestat într-un caz de corupţie.

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 10:18

Vezi și

Atacul s-a produs puţin după ora 7 dimineaţa, pe strada unde locuia Tinel Timu, în oraşul Laval, vecin cu Montreal. Poliţiştii alertaţi de vecinii care auziseră împuşcăturile l-au găsit la pământ, doborât de mai multe gloanţe. Nici ei şi nici medicii de la spital nu au reuşit să-l resusciteze. O vecină spune că a văzut maşina în care s-ar fi putut afla ucigaşul.

Martor: Am văzut o maşină albă care făcea mult zgomot, foarte mult zgomot, şi se îndepărta în viteză, pe stradă.

Crima i-a consternat pe vecinii omului de afaceri, dintre care mulţi îi erau şi prieteni.

Yoandy Almeida: Sunt într-adevăr surprins pentru că, sincer, aici toată lumea îl iubea. Era iubit de toată lumea!

Pe acelaşi subiect

Tinel Timu, un personaj controversat

Tinel Timu controla mai multe societăţi imobiliare iar în importanta comunitate românească din Montreal, era considerat un om de afaceri de succes. În 2019, el afirma că deţine 700 de apartamente. Iar cu un an înainte fusese distins cu medalia Adunării Naţionale din provincia Quebec, care îl descria ca un "cetăţean pasionat" şi "un lider de excepţie". Un complex sportiv condus de Tinel Timu găzduise, în 2015, o festivitate de ziua naţională a României.

Dar pe de altă parte, Timu era şi un personaj controversat. Era suspectat că a recurs la intermediari şi documente false în tranzacţii imobiliare. Anul trecut a fost chiar arestat, temporar, şi învinuit de mituirea unor funcţionari municipali. Într-un alt dosar, el a fost condamnat să plătească despăgubiri pentru că nu şi-ar fi respectat promisiunea de a achiziţiona o locuinţă de lux.

Presa din Montreal şi-a amintit şi că un lider al mafiei locale a fost împuşcat mortal, în 2016, în parcarea complexului sportiv controlat de Tinel Timu. Deocamdată, poliţia nu a dezvăluit care sunt pistele urmărite pentru a-l identifica pe asasinul omului de afaceri român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Om de afaceri român, asasinat în plină stradă, în Montreal. Tinel Timu a fost ciuruit de gloanțe, apoi ucigașul a dispărut fără urmă: "Toată lumea îl iubea aici"