Antena Meniu Search
x

VIDEO. Cum a fost salvat premierul japonez. Bodyguardul loveşte cu piciorul dispozitivul exploziv şi transformă valiza într-un scut

Apar noi informaţii despre presupusa tentativă de asasinat a premierului Japoniei, Fumio Kishida. Poliţia a percheziţionat locuinţa principalului suspect, Ryuji Kimura, în vârstă de 24 de ani, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 16:39

Vezi și

Premierul japonez Fumio Kishida ţinea un discurs de sprijin pentru candidatul Partidului Liberal Democrat, înaintea alegerilor locale programate pentru 23 aprilie, când în direcţia sa a fost aruncat un mic dispozitiv explozibil. Atacul a venit la nouă luni după asasinarea fostului şef al Executivului, Shinzo Abe, tot în timpul unui miting politic. 

Duminică, anchetatorii au descins la locuinţa principalului suspect, un tânăr de 24 de ani din Kawanishi, iar în urma percheziţiilor au găsit asupra sa mai multe cutii cu pulberi care ar putea fi praf de puşcă. De asemenea i-au confiscat un computer, o tabletă şi telefonul mobil.

Suspectul a fost arestat chiar la locul incidentului, după ce a încercat să fugă. Polițiștii au confirmat că în locul în care se organizase mitingul au fost găsite două tuburi cilindrice, printre care unul care a explodat, iar altul nefolosit. 

În imagini se vede cum spre premierul nipon este aruncat un mic dispozitiv, iar garda sa de corp îl observă la timp, îl loveşte cu piciorul în direcţia opusă apoi se aruncă asupra şefului Executivului, pentru a-l evacua. Câteva secunde mai târziu, a fost auzită o explozie puternică. 

 Motivaţia aparentului atac este încă neclară. Suspectul mai avea asupra sa un cuţit când a fost arestat şi un posibil al doilea dispozitiv exploziv pe care l-a aruncat după ce trecătorii şi poliţia l-au prins, a informat agenţia de presă Kyodo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Cum a fost salvat premierul japonez. Bodyguardul loveşte cu piciorul dispozitivul exploziv şi transformă valiza într-un scut