12 agenți ruși inculpați pentru implicare în alegerile prezidențiale din SUA din 2016
Scandalul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite ia amploare din nou. 12 agenţi ruşi ai serviciilor de informaţii de la Moscova au fost inculpaţi pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat.
Scandalul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite ia amploare din nou. 12 agenţi ruşi ai serviciilor de informaţii de la Moscova au fost inculpaţi pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din 2016. Vizată de hackeri ar fi fost Hillary Clinton, principala rivală a lui Donald Trump.
Cei 12 spioni au fost inculpaţi la cererea procurorului special Robert Mueller, care anchetează presupusa interferenţă rusă în alegerile câştigate de Donald Trump. Moscova este acuzată că a piratat şi publicat corespondenţa unor membri ai Partidului Democrat pentru a afecta campania electorală a lui Hillary Clinton.
”11 dintre inculpaţi sunt acuzaţi că au conspirat pentru a avea acces neautorizat în calculatoare, pentru a fura documente şi a le publica în scopul de a interfera în alegeri. Unul dintre aceşti inculpaţi şi al 12-lea militar rus sunt acuzaţi că au conspirat pentru infiltrări în calculatoarele organizaţiilor implicate în administrarea alegerilor”, spune procurorul general adjunct, Rod Rosenstein.
Informaţiile au ieşit la lumină cu trei zile înainte de întrevederea dintre Donald Trump şi preşedintele Vladimir Putin, de la Helsinki. Acolo, liderul american plănuieşte să-l înfrunte pe omologul său de la Kremlin cu privire la interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale de peste Ocean.
Până acum, trei companii şi 13 cetăţeni ruşi au fost inculpaţi de procurorul special, Robert Muller, pentru organizarea unei campanii de discreditare a lui Hillary Clinton, pe reţelele de socializare, înaintea scrutinului din 2016.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰