Antena Meniu Search
x

Video Alegeri în Austria. Partidul lui Nehammer pierde majoritatea în Parlamentul Regional, după ce a înregistrat cel mai prost rezultat din istoria sa

Partidul popular austriac, condus de cancelarul Karl Nehammer, cel care s-a opus intrării României în spaţiul Schengen, pierde teren în urma alegerilor regionale de ieri, din landul Austria Inferioară. Cu mai puţin de 40 la sută din voturi, în scădere cu zece procente faţă de 2018, partidul a înregistrat cel mai slab rezultat, din istoria sa. Pierde astfel majoritatea în parlamentul regional. 

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 07:52

Vezi și

OeVP, marcat de anchete de corupţie, dar şi de crizele globale, a ajuns la 39,8% - cel mai slab rezultat din 1945 - şi şi-a pierdut majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare şi probabil şi în guvernul regional. Totuşi, lidera formaţiunii din land, Johanna Mikl-Leitner, a exclus o demisie.

În schimb, FPOe a întrunit 24,5%, cel mai bun rezultat al său de până acum în provincia estică, notează dpa, potrivit Agerpres. Liderul regional Udo Landbauer a subliniat în mod repetat că formaţiunea sa vrea să pună capăt "sistemului OeVP" din Austria inferioară, învinuind totodată OeVP, condus de cancelarul Kael Nehammer, pentru creşterea semnificativă a numărului de solicitanţi de azil pe parcursul anului trecut.

Următoarele alegeri naţionale sunt prevăzute pentru 2024

Conform proiecţiilor rezultatului votului, Partidul Social Democrat SPOe s-a clasat sub FPOe, cu 20,8%, Verzii au obţinut 7,5%, iar liberalii din NEOS - 6,5%.

"Oamenii au votat împotriva corupţiei", a declarat duminică seara managerul federal al FPOe Christian Hafenecker, adăugând că "este începutul", în referire la alegerile regionale prevăzute în martie în Carinthia şi în aprilie în Salzburg.

Pe plan naţional, FPOe se clasează în sondaje pe primul loc de mai multe săptămâni, înaintea SPOe şi OeVP, pe locul al treilea. Următoarele alegeri naţionale sunt prevăzute pentru 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Alegeri în Austria. Partidul lui Nehammer pierde majoritatea în Parlamentul Regional, după ce a înregistrat cel mai prost rezultat din istoria sa