Antena Meniu Search
x

Aleksei Navalnîi cere Moscovei să-i înapoieze hainele pe care le purta în ziua otrăvirii. ”M-au trimis gol în Germania”

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care se recuperează după o otrăvire ce aproape că i-a fost fatală, le-a cerut autorităților ruse să-i returneze hainele pe care le purta în ziua în care i s-a făcut rău.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.09.2020, 11:29

Aleksei Navalnîi cere Moscovei să-i înapoieze hainele pe care le purta în ziua otrăvirii
Aleksei Navalnîi cere Moscovei să-i înapoieze hainele pe care le purta în ziua otrăvirii - DPA Images via Hepta
  • Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok la un hotel din Tomsk, Siberia.
  • Opozantul numărul unu al lui Vladimir Putin, Navalnîi a început să se simtă rău la 20 august, la bordul unui avion către Moscova.

Navalnîi, care se află în prezent la Spitalul universitar Charité din Berlin, a scris, într-o postare pe blog, că a fost adus în Germania complet gol și că hainele lui ar putea fi o probă vitală în ancheta privind otrăvirea sa.

„Acum mă interesează un singur lucru: hainele mele. Adică hainele pe care le purtam în ziua otrăvirii, pe 20 august. (...) Înainte de a fi autorizat să fiu adus în Germania, ei mi-au luat toate hainele şi m-au trimis complet gol. Având în vedere că s-a găsit Noviciok pe corpul meu şi că o metodă de infectare prin contact este foarte probabilă, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă”, a scris pe blog Navalnîi, potrivit CNN.

”Cer ca hainele să fie atent ambalate într-un sac de plastic şi să-mi fie înapoiate”, a mai scris el.

Guvernul german a anunțat oficial că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul Noviciok, un agent neurotoxic conceput de către specialişti sovietici în scopuri militare, concluzie susținută de alte două laboratoare din Franța și Suedia. 

Kremlinul a negat cu tărie orice implicare, dar rămân multiple întrebări.

La sfârșitul săptămânii trecute, Navalnîi anunța că încă nu poate să-și folosească telefonul în mod corespunzător sau să-și toarne un pahar cu apă, dar se află pe ”drumul cel bun” de recuperare după otrăvirea aproape fatală.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Aleksei Navalnîi cere Moscovei să-i înapoieze hainele pe care le purta în ziua otrăvirii. ”M-au trimis gol în Germania”