Antena Meniu Search
x

Video Al-Shifa, cel mai mare spital din Gaza, evacuat. Bolnavii și mamele cu bebeluși prematuri au avut o oră pentru a părăsi clădirea

Război Israel - Hamas. Cel mai mare spital din Gaza, al-Shifa, a fost evacuat ieri dimineaţă, dar motivul este neclar. În timpul acesta, noi bombardamente în nordul şi sudul enclavei au semănat moarte printre civili. Ieri, la Ierusalim, familiile ostaticilor israelieni au protestat în faţa biroului lui Netanyahu şi au cerut ca cei dragi să fie eliberaţi mai repede. Premierul spune că nu va înceta ostiltăţile. 

de Redactia Observator

la 19.11.2023, 09:35

Vezi și

Scenele dramatice au fost filmate cu puţin timp înainte de evacuarea Spitalului al-Shifa. Oameni răniţi, tărgi improvizate şi doctori disperaţi. În urmă au rămas 120 de oameni: bebeluşi născuţi prematur si pacienţi grav bolnavi. Directorul unităţii medicale susţine că au primit termen limită o oră pentru a părăsi clădirea. Israelienii au publicat discuţia telefonică dintre spital şi centrul de comandă al trupelor din Gaza.

Ofiţer israelian: Nu v-am cerut să evacuaţi pacienţii, voi ne-aţi rugat să le permitem să plece celor care se adăpostesc în spital. În privinţa celor răniţi şi a celor bolnavi, ne vom coordona şi o vom face când vom avea posibilitatea şi va fi posibil şi din punct de vedere medical. 

Cel puțin 100 de morți într-o tabără de refugiați

Cel puţin o sută de oameni au fost ucişi după ce au fost lovite o tabără de refugiaţi, o şcoală condusă de ONU şi oraşul Khan Younis. 

Pe acelaşi subiect

Martor: Ne întorceam de la moschee după rugăciune apoi am auzit o explozie puternică. Au fost două lovituri succesive. Acolo era casa socrului meu, acolo era casa vărului meu și acolo stăteau trei tineri. Unul a fost rănit, doi au fost ucişi. 

Între timp, în Israel, oamenii protestează

Mii de manifestanți, printre care și rude ale ostaticilor, au ajuns la biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu din Ierusalim.

Ca răspuns, Netanyahu a asigurat că nu va înceta focul dacă ostaticii nu vor fi eliberaţi.

Benjamin Netanyahu: Mulți au cerut să nu intrăm în Fâșia Gaza. Am intrat. Au insistat să nu intrăm în oraşul Gaza. Am intrat. Ne-au avertizat să nu intrăm în Shifa, chiar dacă Shifa a servit drept bază teroristă majoră pentru Hamas. Ne-au presat să fim de acord cu o încetare totală a focului.

După terminarea războiului, Netanyahu a spus că Israelul va impune restricţii dure

Benjamin Netanyahu: Nu voi permite intrarea în Gaza a niciunui partid care sprijină terorismul, care plătește teroriști și familii de teroriști și care își educă copiii să ucidă evrei și să elimine statul Israel.

Cabinetul de război al Israelului va permite intrarea a două containere de combustibil pe zi în Gaza, pentru a preveni răspândirea bolilor. Şi în lume, au continuat protestele pentru oprirea războiului. Protestatarii au blocat Gara Waterloo din Londra.

La Varșovia, imigranții musulmani cer jihadul islamic. Unii au legat steaguri poloneze și palestiniene împreună.

Forțele israeliene continuă să opereze la Spitalul Shifa din Gaza. Soldaţii spun că ar fi localizat tunel în spital și că vor împărtăși imagini ale acestuia la o dată ulterioară. Israelul spune ar fi asigurat un culoar pentru ca civilii să se deplaseze spre sud și că au furnizat spitalului apă și hrană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Al-Shifa, cel mai mare spital din Gaza, evacuat. Bolnavii și mamele cu bebeluși prematuri au avut o oră pentru a părăsi clădirea