Antena Meniu Search
x

Hamas: Cel puţin 50 de persoane, ucise într-o şcoală ONU din Gaza, după un atac al israelienilor

Război Israel - Hamas. Hamas anunţă că cel puţin 50 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac israelian asupra unei şcoli ONU care adăpostea persoane dintr-o tabără de refugiaţi din nordul Fâşiei Gaza, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 21:34

Cel puţin 50 de persoane, ucise într-o şcoală ONU din Gaza după un atac israelian
Cel puţin 50 de persoane, ucise într-o şcoală ONU din Gaza după un atac israelian - Profimedia

Această lovitură s-a produs "în zorii zilei, la şcoala al-Fakhoura", în tabăra de refugiaţi Jabaliya, a declarat pentru AFP un responsabil al ministerului.

Zeci de cadavre printre băncile şcolii unde cândva studiau elevii

În imaginile difuzate pe reţelele de socializare pot fi văzute cadavre, unele dintre acoperite de sânge, altele de praf, la etajele unei clădiri, unde au fost instalate saltele sub mesele la care învăţau elevii.

La începutul lui noiembrie, guvernul Hamas a anunţat peste 200 de morţi şi sute de răniţi în bombardamente israeliene asupra taberei de refugiaţi Jabaliya, în urma mai multor tiruri care s-au produs într-o perioadă de trei zile.

Pe acelaşi subiect

Jabaliya este cea mai mare tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza, 80% dintre locuitori fiind refugiaţi sau descendenţi ai refugiaţilor care şi-au părăsit casele în 1948, la crearea statului Israel.

De soarta lor se ocupă agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), care gestionează cele opt tabere din Fâşia Gaza. La Jabaliya, UNRWA gestionează 26 de şcoli şi două centre sanitare, în timp ce un al treilea se află în împrejurimi.

Potrivit agenţiei ONU, cel puţin 71 de strămutaţi au fost ucişi şi 573 răniţi în timp ce se adăposteau în cele 154 de structuri deschise de ea în Fâşia Gaza

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Hamas: Cel puţin 50 de persoane, ucise într-o şcoală ONU din Gaza, după un atac al israelienilor