Antena Meniu Search
x

Amendă de 1.000 de euro pentru o cafenea, după ce un client s-a plâns la poliție că vinde nespresso prea scump

O cafenea din Florenţa a fost amendată cu 1.000 de euro, după ce un bărbat a sunat la poliție spunând că prețul unei ceşti de espresso este exagerat de mare şi că nu era afișat în spatele tejghelei încât să fie avertizat de dinainte în privinţa notei sale de plată.

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 13:35

Amendă de 1.000 de euro pentru o cafenea, după ce un client s-a plâns la poliție că vinde nespresso prea scump - Shutterstock

O cafenea din Florența a fost amendată cu 1.000 de euro din cauza unui client nemulţumit de preţul unei cafele. Bărbatul a sunat la poliție după ce a văzut că a fost taxat cu 2 euro (1,70 lire sterline) pentru ceaşca de cafea, una decofeinizată, servită în cafeneaua Ditta Artigianale, în centrul orașului toscan.

Clientul s-a plâns că nici prețul nu era afișat în meniul din spatele tejghelei. Tocmai această eroare a pus în dificultate proprietarul, neavând o justificare prin care să scape de amendă, în ciuda faptului că barul este celebru pentru calitatea produselor sale, ba mai mult, a fost desemnat câştigător în mai multe competiţii de profil.

Reacţia proprietarului cafenelei din Florenţa

Francesco Sanapo, proprietarul Ditta Artigianale, şi-a exprimat opinia după ce s-a ales cu amenda uriaşă pe reţelele de socializare, apărându-şi afacerea cu mai mult argumente. El a spus că toată cafeaua folosită privine dintr-o mică plantație din Mexic și „este pregătită cu mare grijă de baristi”. El a susținut că prețul cafelei era afișat totuşi într-un meniu digital, disponibil clienţilor.

Pe acelaşi subiect

„M-au amendat pentru că cineva s-a simţit jignit pentru că a plătit 2 euro pentru o cafea decofeinizată [care implică un proces de extracție a apei]. Poți să crezi asta?", a spus Sanapo, într-un videoclip, în timp ce ținea în mână o notificare de la poliție. „Chiar și astăzi, cineva se poate ofusca atât de mult încât să cheme poliția, care consideră că greșim din cauza unei legi învechite. Această lege trebuie schimbată pentru că altfel 99,9% din baruri și restaurante s-ar încurca cu ușurință în ea.”

Cât costă în Italia un espresso

În Italia, costul mediu al unui espresso este de 1 euro, deși peste 70% dintre baruri au crescut prețurile la începutul anului din cauza problemelor lanțului de aprovizionare și a recoltelor slabe. Grupurile de consumatori au avertizat că prețul unui espresso ar putea crește la o medie de 1,50 euro în acest an.

Sanapo a spus că Ditta Artigianale a fost descrisă pe Facebook drept „prima cafenea italiană dedicată cafelei de calitate” şi privită oarecum ca fiind „revoluționară” pentru că cereau 1,50 euro pentru un espresso, la deschiderea barului, în 2013.

„A existat o reacție negativă și pozitivă, dar până acum nu fusesem niciodată amendat”, a spus el. „Nimeni nu mai ar trebui să fie scandalizat că plătește 2 euro pentru un espresso”, a adăugat el, invocând creșterea costului materiilor prime, relatează The Guardian

Filiala din Florența a Confartigianato, o asociație pentru întreprinderile mici, a apărat cafeneaua. „Această întâmplare mă amărește profund”, a spus președintele acesteia, Alessandro Vittorio Sorani. „Se depune multă muncă pentru a produce un produs de calitate. Calitatea dă roade și aduce beneficii tuturor.”

Unii dintre clienții barului au sărit de asemenea în apărarea poprietarului. „Dacă acest client ar merge la Londra, preţurile de acolo l-ar face să cheme şi FBI-ul”, a comentat o persoană pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Amendă de 1.000 de euro pentru o cafenea, după ce un client s-a plâns la poliție că vinde nespresso prea scump