Antena Meniu Search
x

Video O cafenea cu pisici din Liov rămâne deschisă, în ciuda bombardamentelor: "Tuturor le este teamă, dar nu putem să ne părăsim pisicile"

Război Rusia - Ucraina, ziua 13. În timp ce străzile oraşelor din Ucraina sunt aproape pustii şi oamenii nu se mai încumetă nici să meargă la muncă, o cafenea din Liov rămâne deschisă pentru ei. Şi nu una obișnuită, ci chiar cafeneaua... cu pisici. 

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 12:45

Vezi și

Se ştie că torsul pisicii are efecte terapeutice, reduce stresul, anxietatea şi depresia. Aşa că proprietarul localului a decis să facă asta pentru concetățenii lui. Să păstreze pentru ei măcar această normalitate. 

Proprietarul cafenelei: Deseori se aud sirenele, dar încercăm să nu ne panicăm. Noi continuăm să mergem la muncă, să oferim oamenilor mâncare caldă şi cafea. Încercăm să ne ţinem tari, să fim pozitivi, dar... e oribil, e chiar oribil ce se întâmplă.

Reporter: Nu-ţi este teamă să mergi la muncă? Ţi-e frică să ieşi din casă? 

Proprietarul cafenelei: Da, de fiecare dată când ies. Tuturor le este teamă. Nu putem să ne părăsim pisicile, vom face tot ce ne stă în putinţă să le protejăm. Sperăm ca nebunia asta să se termine în curând.

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 13

Rusia a anunţat, pentru această dimineaţă, o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Kiev, Harkov şi alte oraşe ucrainene. Dar aproape toate rutele de evacuare duc spre Rusia sau Belarus, iar ucrainenii au respins deja aceste variante. O nouă rundă de negocieri între delegaţiile celor două părţi s-a încheiat, aseară, fără rezultat. Dar discuţiile vor continua iar miniştrii de externe ucrainean şi rus s-ar putea întâlni, joi, în Turcia. Rusia a ameninţat, în premieră, că va opri livrările de gaz prin Nord Stream 1.

Un milion şi jumătate de oameni au părăsit până acum Ucraina. Dar ONU avertizează că această criză umanitară este abia la început: peste 4 milioane de ucraineni vor deveni refugiaţi.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11 și ZIUA 12

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O cafenea cu pisici din Liov rămâne deschisă, în ciuda bombardamentelor: "Tuturor le este teamă, dar nu putem să ne părăsim pisicile"