Antena Meniu Search
x

Amendă usturătoare pentru cei care încearcă să călătorească din Marea Britanie în străinătate fără motive întemeiate, ca parte a noilor legi privind coronavirusul

O amendă usturătoare va intra în vigoare pentru oricine din Marea Britanie care încearcă să călătorească în străinătate fără motive întemeiate. Acest lucru va deveni aplicabil de săptămâna viitoare, ca parte a noilor legi privind coronavirusul.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.03.2021, 08:22

O amendă usturătoate va intra în vigoare pentru oricine din Marea Britanie care încearcă să călătorească în străinătate fără motive întemeiate
Oamenii din Marea Britanie vor avea nevoie de motive întemeiate pentru a pleca în străinătate - Profimedia Images
  • Oamenii din Marea Britanie vor avea nevoie de motive întemeiate pentru a pleca în străinătate
  • În caz contrar, aceştia riscă o amendă usturătoare

Amendă pentru cei din Marea Britanie care vor să călătorească în străinătate fără motive întemeiate. Pedeapsa este inclusă în legislația care va fi votată de parlamentari joi. Premierul Boris Johnson a declarat că este însă ''prea devreme'' pentru a stabili noi reguli de călătorie în străinătate pentru durata verii.

Johnson a declarat într-o conferință de presă din Downing Street că speră la mai multe informații până pe data de 5 aprilie. El a spus: "O mulțime de oameni doresc să știe mai multe despre ce se va întâmpla cu vacanțele și știu că există o mare curiozitate și interes".

De săptămâna viitoare, interdicția de a părăsi Regatul Unit va deveni o lege specifică, susținută de amenințarea cu o amendă de 5.000 de lire. Conform planului actual de reducere a restricțiilor, prima dată posibilă la care oamenii ar putea pleca în străinătate pentru o vacanță ar fi 17 mai.

Este o nouă creștere a cazurilor de Covid în Europa continentală, precum și plasarea lentă a vaccinurilor în toată Europa. Acest lucru pune la îndoială reluarea concediilor în străinătate, conform oficialilor. Anunțul premierului privind călătoria în străinătate va fi făcut mai devreme decât era de așteptat - un grup de lucru care examinează problema era programat să raporteze concluziile până la data de 12 aprilie, potrivit bbc.com.

Pe acelaşi subiect

Care sunt motivele ce ar putea justifica călătoria

Consilierul guvernamental, Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra, a declarat pentru BBC că măsurile ar trebui să fie relaxate mai lent decât restricțiile interne. El a spus: "Cred că în mod conservator și fiind în prag de risc în acest moment, cred că ar trebui să planificăm sărbătorile de vară în Marea Britanie, nu peste hotare".

Acesta a criticat, de asemenea, scutirile care permit în prezent călătoriile în străinătate și a sugerat că toată lumea ar trebui să facă obiectul unor teste obligatorii la sosirea în Regatul Unit. Motivele permise legal pentru călătoriile în străinătate includ în prezent munca, voluntariatul, educația, nevoile medicale și participarea la nunți sau înmormântări.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că restricțiile privind călătoriile în străinătate pentru petrecerea timpului liber sunt necesare pentru a se preveni importul unui număr mare de cazuri și a unor noi variante care ar putea pune în pericol eficacitatea vaccinului.

Companiile aeriene din Marea Britanie, care reprezintă marii transportatori, au solicitat un ''sistem pe mai multe niveluri, bazat pe risc'' și au confirmat că companiile aeriene lucrează cu guvernul pentru a reporni călătoriile internaționale în siguranță, începând cu data de 17 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Amendă usturătoare pentru cei care încearcă să călătorească din Marea Britanie în străinătate fără motive întemeiate, ca parte a noilor legi privind coronavirusul