Antena Meniu Search
x

Ameninţări "credibile" cu moartea din partea Iranului, investigate de Agenţia pentru Spionaj a Canadei

Agenţia pentru Spionaj a Canadei investighează o serie de informaţii venite de la persoane care locuiesc în ţară. Acestea ar fi primit ameninţări cu moartea ”credibile” din partea Iranului, a anunţat Serviciul canadian pentru Informaţii de Securitate (CSIS), într-un comunicat citat de Reuters, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 20.11.2022, 18:07

Canada, sancţiuni împotriva Iranului
Canada, sancţiuni împotriva Iranului - Profimedia

Agenţia pentru Spionaj a Canadei investighează informaţiile venite de la anumiţi locuitori ai ţării, care ar fi primit ameninţări cu moartea ”credibile” din partea Iranului. Ameninţările sunt ”create pentru a-i reduce la tăcere pe cei care vorbesc public” împotriva Iranului, se arată în comunicat. Agenţia colectează informaţii de la persoane care au fost hărţuite şi intimidate în contexte legate de Republica Islamică Iran, se mai precizează în document: ”CSIS investighează în mod activ mai multe ameninţări la adresa vieţii care provin din Republica Islamică Iran, pe baza informaţiilor credibile”.

Canada, sancţiuni împotriva Iranului

Agenţia lucrează îndeaproape cu comunităţile irano-canadiene care au fost vizate ”disproporţionat”. Serviciile de informaţii iraniene au făcut cel puţin 10 încercări de a răpi sau chiar ucide cetăţeni britanici sau persoane cu sediul în Regatul Unit, considerate de Teheran ca o ameninţare, a declarat miercuri şeful agenţiei interne de spionaj a Marii Britanii.

Canada a implementat o serie de sancţiuni împotriva Iranului pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului, inclusiv pentru moartea lui Mahsa Amini. Tânăra kurdă iraniană, în vârstă de 22 de ani, a murit în septembrie, în timp ce se afla în custodia poliţiei morale a Iranului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Ameninţări "credibile" cu moartea din partea Iranului, investigate de Agenţia pentru Spionaj a Canadei