Antena Meniu Search
x

Riscă maxim şase ani de închisoare după ce şi-a ţinut iubita ostatică timp de 23 de ani

Oscar R., un bărbat de 57 de ani din Rosario, Argentina, ar putea scăpa cu o pedeapsă extrem de blând, deşi şi-a ţinut iubita ostatică timp de 23 de ani.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.06.2019, 15:48

Femeia a fost răpită când avea doar 19 ani
În această casă a fost ţinută femeia ostatică timp de 23 de ani - CEN via Mirror Online

Oscar R., un bărbat de 57 de ani din Rosario, Argentina, ar putea scăpa cu o pedeapsă extrem de blând, deşi şi-a ţinut iubita ostatică timp de 23 de ani.

Cazul a ieşit de curând la iveală, după ce femeia, acum în vârstă de 42 de ani, a reuşit să scape din casa în care era ţinută şi a alertat poliţia.

Bărbatul şi-a răpit iubita când aceasta avea numai 19 ani

Conform Mirror Online, Oscar a fost reţinut pentru 60 de zile şi este acuzat de răpire şi vătămare corporală, dar riscă doar între doi şi ani de închisoare.

Totul a început în care tânăra avea doar 19 ani, iar Oscar avea 34 de ani. Fata a vrut să se despartă de Oscar, din cauza comportamentului abuziv şi a bătăilor pe care le încasa, însă acesta nu a acceptat un asemenea scenariu.

Oscar a luat-o pe fată cu forţa de la părinţi, a dus-o în casa lui şi, în primii doi ani de captivitate, a ţinut-o legată de un calorifer.

Abia după aceea i-a oferit mai multă libertate, dar doar în anumite condiţii.

Răpitorul îi permitea femeii să iasă în oraş doar dacă se îmbrăca precum un bărbat

Oscar îi permitea fetei să vorbească cu părinţii la telefon, dar discursul era stabilit dinainte, şi o scotea în oraş, dar după ce tânăra se rădea pe cap şi se îmbrăca în haine de bărbat.

Femeia, a căreia identitate nu a fost dezvăluită din motive lesne de înţeles, a încercat de mai multe ori să evadeze, însă de fiecare dată renunţa după ce Oscar o ameninţa că îi va ucide copilul rezultat dintr-o altă relaţie.

Până la urmă, după 23 de ani de captivitate, femeia şi-a luat inima în dinţi şi a fugit, profitând de faptul că răpitorul a uitat uşa deschisă.

I-a luat telefonul mobil şi nişte bani şi s-a făcut nevăzută. A mers direct la poliţie şi a povestit întreaga nebunie.

Oscar a fost reţinut, dar riscă o pedeapsă blândă. Procurorii susţin că "indiferent de cât de mare ar fi pedeapsa, ea nu ar putea şterge suferinţa femeii". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Riscă maxim şase ani de închisoare după ce şi-a ţinut iubita ostatică timp de 23 de ani