Antena Meniu Search
x

Anunţ surprinzător în SUA: Donald Trump ar putea promulga legea care înăspreşte sancţiunile împotriva Rusiei

Oficiali de la Casa Albă au anunţat că preşedintele american Donald Trump este dispus să promulge legea care înăspreşte sancţiunile vizând Rusia, după ce liderii Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor au ajuns la un acord în acest sens, relatează Reuters.

Oficiali de la Casa Albă au anunţat că preşedintele american Donald Trump este dispus să promulge legea care înăspreşte sancţiunile vizând Rusia, după ce liderii Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor au ajuns la un acord în acest sens, relatează Reuters.

“Susţinem punctul în care se află în prezent legislaţia şi vom continua să lucrăm cu Camera Reprezentanţilor şi cu Senatul pentru a implementa sancţiunile dure vizând Rusia, până când situaţia din Ucraina va fi rezolvată, iar în prezent cu siguranţă nu este”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că opinia administraţiei privind legea a evoluat după ce au fost făcute unele schimbări inclusiv prin adăugarea de sancţiuni vizând Coreea de Nord.

Potrivit oficialului, administraţia „susţine direcţia în care se îndreaptă proiectul de lege, dar nu îşi va spune clar cuvântul până când nu va exista o lege finală, fără a mai fi făcute modificări”.

Pe acelaşi subiect

Noul director de comunicare ale lui Trump, Anthony Scaramucci, a declarat că preşedintele nu s-a decis încă dacă va semna sau nu textul.

Camera Reprezentanţilor ar urma să voteze iniţiativa marţi. Legislaţia îi cere preşedintelui să prezinte Congresului un raport privind eventuale propuneri de acţiuni care să “modifice semnificativ” politica SUA faţă de Rusia, inclusiv reducerea sancţiunilor sau returnarea proprietăţilor din Maryland şi New York confiscate de administraţia Barack Obama în decembrie.

Congresul are apoi la dispoziţie 30 de zile pentru audieri şi pentru a vota modificările.

Prin proiectul de lege, atât republicanii, cât şi democraţii încearcă să pedepsească Rusia pentru anexarea Crimeei, în 2014, precum şi pentru ingerinţa în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016. Preşedintele rus Vladimir Putin respinge orice acuzaţii de interferenţă vizând procesul democratic american de anul trecut.

Analiştii susţin că o înţelegere bipartizană între democraţi şi republicani indică determinarea Congresului pentru a menţine o atitudine fermă împotriva Rusiei, în ciuda părerilor personale ale preşedintelui Trump.

Preşedintele ar putea să blocheze prin veto o asemenea legislaţie, dar o asemenea acţiune ar alimenta îngrijorările cu privire la atitudinea sa prea prietenoasă vizavi de Kremlim.

Pe de cealaltă parte, dacă preşedintele republican semnează legislaţia, atunci va gira o serie de sancţiuni pe care le-a criticat public, după ce a promis în campanie o relaţie mai bună între Washington şi Moscova.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Anunţ surprinzător în SUA: Donald Trump ar putea promulga legea care înăspreşte sancţiunile împotriva Rusiei