Antena Meniu Search
x

ANUNȚUL făcut astăzi de Puigdemont, după ce a fugit la Bruxelles!

Premierul Cataloniei Carles Puigdemont a declarat marţi, la Bruxelles, că a venit în Belgia pentru a acţiona ”în libertate şi siguranţă” şi nu ca să ceară azil.

Premierul Cataloniei Carles Puigdemont a declarat marţi, la Bruxelles, că a venit în Belgia pentru a acţiona ”în libertate şi siguranţă” şi nu ca să ceară azil.

Puigdemont a anunţat că, împreună cu echipa sa, va ”continua să munceasă în pofida limitelor impuse”. El a spus în faţa presei că va candida în alegerile regionale anticipate convocate la 21 decembrie ”cu toată puterea” şi că naţionaliştii catalani se vor prezenta la urne.

Spania vrea ca ”noi să ne abandonăm proiectul politic, dar nu va reuşi”, a apreciat el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Puigdemont cere o ”încetinire” a procesului independenţei catalane

Puigdemont a declarat că este necesară o ”încetinire” a procesului independenţei catalane, în vederea evitării unor tulburări, după ce Catalonia a fost plasată sub tutelă de către Madrid.

”Noi am fost obligaţi să ne adaptăm planul de lucru pentru a evita violenţa”, iar ”dacă această atitudine are ca preţ încetiniea desfăşurării Republicii, atunci trebuie să considerăm că este un preţ rezonabil de plătit în Europa secolului al XXI-lea”, a spus el.

Pe de altă parte, Puigdemont a spus că s-ar întoarce acasă ”imediat”, dacă i s-ar garanta un proces echitabil în Spania, scrie The Associated Press.

Procurorul general al Spaniei a depus luni plângeri în justiţie cu privire la rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri împotriva liderilor mişcării de independenţă a Cataloniei, inclusiv împotriva lui Puigdemont.

Preşedintele demis al Guvernului catalan a fugit luni în Belgia.

Întrebat marţi de jurnalişti cât va sta în această ţară, el a răspuns că ”atât cât considerăm (necesar)”.

”Situaţia evoluează zilnic. Aici avem garanţii mai bune cu privire la drepturile noastre şi ne putem îndeplini obligaţiile de aici”, a continuat el.

”Dacă ei (Madridul) ne pot garanta nouă, tuturor, şi mai ales mie, un proces drept, independent, o separare a puterilor pe care o avem în majoritatea naţiunilor europene, dacă ei pot să garanteze asta, atunci noi ne-am întoarce imediat”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » ANUNȚUL făcut astăzi de Puigdemont, după ce a fugit la Bruxelles!