Antena Meniu Search
x

Curs valutar

RĂSTURNARE de situație în Catalonia! Carles Puigdemont, acuzat de Madrid de ”răzvrătire”, A FUGIT din Spania. Parlamentul catalan, dizolvat oficial (VIDEO)

Carles Puigdemont a părăsit Catalonia, după ce a fost acuzat de Guvernul spaniol de ”rebeliune” și ”răzvrătire”.

de Redactia Observator

la 30.10.2017 , 18:59

Carles Puigdemont a părăsit Catalonia, după ce a fost acuzat de Guvernul spaniol de ”rebeliune” și ”răzvrătire”.

Potrivit revistei Politico, Carles Puigdemont ar fi părăsit Spania către Bruxelles și s-ar afla într-un ”loc discret şi sigur”.

Secretarul de stat belgian însărcinat cu Azilul şi Imigraţia Theo Francken a anunţat în weekend că liderul separatist catalan poate cere azil în Belgia.

Articolul continuă după reclamă

Citește și Marş uriaş pentru unitatea Spaniei, la Barcelona. Mii de oameni spun NU independenţei Cataloniei

Pe acelaşi subiect

Presa spaniolă scrie că fostul lider este însoţit de unii dintre membri Cabinetului destituit.

Grupul ar urma să facă o declaraţie comună luni.

Parlamentul catalan, dizolvat oficial

Parlamentul catalan a fost dizolvat în mod oficial luni, iar preşedinta instituţiei Carme Forcadell va conduce o comisie parlamentară de tranziţie până la alegerile regionale de la 21 decembrie, relatează The Associated Press.

Carme Forcadell a anulat o reuniune a conducerii Parlamentului programată de mai de mult în ziua de marţi, a declarat luni pentru AP, sub protecţia aninimatului, o purtătoare de cuvânt a Legislativului.

Preşedintele Guvernului spaniol Mariano Rajoy a dispus vineri dizolvarea Parlamentului Cataloniei, în cadrul unor măsuri vizând ieşirea Spaniei din criza politică.

Plângere penală pentru ”rebeliune” și ”răzvrătire”

Procuratura Generală spaniolă a depus plângere cu privire la ”rebeliune”, ”răzvrătire” şi deturnare de fonduri împotriva conducerii Legislativului regional, inclusiv a lui Forcadell, care era deja anchetată cu privire la ”nesupunere”, după ce a permis să se organizeze dezbateri şi voturi în cadrul eforturilor de secesiune.

Procurorul general spaniol José Manuel Maza a anunţat că a depus o plângere la Audienţa Naţională, tribunalul însărcinat cu dosarele cele mai sensibile, apreciind că ”principalii reprezentanţi politici ai Generalităţii Cataloniei (Executivul) au antrenat prin deciziile şi faptele lor o criză care a cpndus la declararea unilaterală a independenţei” de la 27 octombrie.

El cere ca aceştia să fie acuzaţi de ”rebeliune”, ”răzvrătire” şi deturnare de fonduri.

Potrivit legii spaniole, un judecător va analiza plângerea.

Madridul a refuzat să recunoască rezultatul unui referendum de autodeterminare, organizat de către Guvernul catalan pe 1 octombrie, considerându-l ilegal.

După ce Parlamentul regional a adoptat prin vot independenţa, vineri, Executivul spaniol a plasat Catalonia sub tutelă.

Francken face parte din formaţiunea separatistă Noua Alianţă Flamandă (N-VA), care întreţine relaţii apropiate cu mişcarea separatistă catalană.

N-VA pledează pentru independenţa Flandrei şi despărţirea ei de Belgia.

”Catalani care se simt ameninţaţi pot să ceară azil în Belgia. Inclusiv preşedintele Puigdemont. Este 100% legal”, a declarat Francken în weekend pentru postul VRT.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » RĂSTURNARE de situație în Catalonia! Carles Puigdemont, acuzat de Madrid de ”răzvrătire”, A FUGIT din Spania. Parlamentul catalan, dizolvat oficial (VIDEO)