Antena Meniu Search
x

Șeful armatei din Ucraina: Aproape 9.000 de militari ucraineni au murit de la începutul invaziei

Aproape 9.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cele şase luni de invazie rusă, a anunţat luni comandantul armatei ucrainene, generalul Valerii Zalujnîi, citat de agenţia Interfax-Ucraina, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 15:36

tanchiști din armata Ucrainei
Aproape 9.000 de militari ucraineni au murit de la începutul invaziei - Profimedia Images

Copiii ucraineni au nevoie de o atenţie particulară, întrucât taţii lor au plecat pe front şi ''se regăsesc probabil printre cei aproape de 9.000 de eroi care au fost ucişi'', a spus în timpul unui forum desfăşurat la Kiev generalul Zalujnîi, şeful Statului Major al Armatei Ucrainene.

Aceasta este una dintre extrem de rarele declaraţii ale responsabililor ucraineni despre pierderile militare suferite de Kiev în războiul lansat de Rusia pe 24 februarie, transmite AGERPRES.

Cea mai recentă declaraţie de acest fel îi aparţinea preşedintelui Volodimir Zelenski şi fusese făcută la jumătate lunii aprilie, când a afirmat că până atunci aproape 3.000 de militari ucraineni fuseseră ucişi şi alţi circa 10.000 răniţi de la începutul agresiunii ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Șeful armatei din Ucraina: Aproape 9.000 de militari ucraineni au murit de la începutul invaziei