Antena Meniu Search
x

Foto Armata Rusă are un nou comandant al "operațiunii militare speciale". Cine este veteranul Serghei Surovikin

Armata rusă a anunţat, sâmbătă, numirea unui nou comandant pentru „operaţiunea sa militară specială” din Ucraina, după o serie de eşecuri pe teren şi semne de nemulţumire tot mai mare în rândul elitelor cu privire la desfăşurarea conflictului din Ucraina.

de Redactia Observator

la 08.10.2022, 17:57

„Generalul de armată Serghei Surovikin a fost numit comandant al grupului combinat de trupe în zona operaţiunilor militare speciale” în Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Serghei Surovikin, în vârstă de 55 de ani, este un veteran al războiului civil din Tadjikistan din anii 1990, al celui de-al doilea război din Cecenia din anii 2000 şi al intervenţiei ruse în Siria lansată în 2015, transmite news.ro.

Până atunci, a condus grupul de forţe „Sud” din Ucraina, conform unui raport al ministerului rus din iulie.

Numele predecesorului său nu a fost niciodată dezvăluit oficial, dar potrivit presei ruse, acesta a fost generalul Alexander Dvornikov, de asemenea veteran al celui de-al doilea război cecen şi comandant al forţelor ruse din Siria din 2015 până în 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri externe » Armata Rusă are un nou comandant al "operațiunii militare speciale". Cine este veteranul Serghei Surovikin