Antena Meniu Search
x

Video Armata rusă recrutează 20.000 de soldaţi. Le oferă "stabilitate" şi "statut social ridicat", dar salariul este ridicol

Ucraina contraaatacă şi este pe punctul să recâştige Harkovul. Eşecurile din teren l-au împins pe Vladimir Putin să treacă la măsuri drastice. Mai mulţi generali au fost demişi şi chiar arestaţi pentru pierderile de pe front. Furia ţarului de la Kremlin nu l-a ocolit nici pe şeful statului major, generalul Gherasimov.

de Redactia Observator

la 13.05.2022, 20:24

Vezi și

După o noapte de bombardamente intense, Moscova a intrat cu infanteria în Azovstal. Uzina este câmp de luptă de 3 săptămâni. Două batalioane de ucraineni asigură contraofensiva din tunelurile de aici, în timp ce restul oraşului este o ruină. Ca să se salveze, acest bărbat a străbătut peste 200 de kilometri pe jos. Cu cel mai bun prieten, în braţe. Ucraina negociază intens, ajutată de Turcia, evacuarea a 500 de răniţi. Doar că discuţiile nu avansează,Vladimir Putin vrea oraşul cu orice preţ. A ordonat izolarea combinatului de pe 21 aprilie, cu speranţa că îi va grăbi predarea înainte de 9 mai. Eşecul înregistrat a fost plătit cu demiteri şi chiar arestări în rândul generalilor ruşi.

Rusia nu a înregistrat nicio victorie majoră

Odată cu bombardarea navei Moskva, ucrainenii au scufundat şi cariera amiralul Igor Osipov. Comandantul flotei ruse din Marea Neagră a fost înlocuit şi arestat, iar adjunctul lui este anchetat, dar valul de dezastre de pe mare a continuat. Astăzi o altă navă a fost lovită de artileria ucraineană în apropiere de insula Şerpilor. Zvonurile despre Valery Gherasimov au început după ce a lipsit de la parada de Ziua Victoriei. Presa internaţională titra atunci că a fost rănit pe front. Autorităţile ucrainene susţin că Şeful statului Major al forţelor armate a fost suspendat pentru eşecurile din teren.

Furia lui Putin este îndreptăţită. În aproape 80 de zile de război, Rusia nu a înregistrat nicio victorie majoră. Ucrainenii recâştigă Harkov cu fiecare zi. Iar imagini surprinse din satelit de forţele britanice arată că Rusia întâmpină dificultăţi şi în Lugansk. Kievul susţine că a ucis 25.000 de soldaţi ruşi şi cel puţin 12 generali ruşi. Situaţia este atât de gravă că Moscova a început să recruteze militari online. 20.000 de anunţuri de angajare ar fi dat Ministerul Apărării pe un singur site de recrutare. Tinerilor li se promite stabilitate, dar și un statut social ridicat. În realitate, salariul abia ar atinge 500 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Armata rusă recrutează 20.000 de soldaţi. Le oferă "stabilitate" şi "statut social ridicat", dar salariul este ridicol