Antena Meniu Search
x

Video Armata ucraineană anunţă "progrese parţiale" la Robotîne, în regiunea Zaporojie. Bilanţul atacurilor cu rachete ruseşti: printre civilii morţi sau răniţi sunt copii

Război în Ucraina. Armata ucraineană a anunţat că forţele sale au înregistrat progrese pe linia frontului lângă aşezarea Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv, în regiunea Zaporojie (sud), relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 13.08.2023, 11:41

Armata ucraineană anunţă "progrese parţiale" la Robotîne - Profimedia

Armata ucraineană a anunţat "progrese parţiale" la Robotîne, în sud. Potrivit Statului Major al Forţelor Armate din Ucraina, printre civilii morţi sau răniţi s-au aflat şi copii după o zi în care ruşii au lansat şase rachete, 36 de lovituri aeriene şi 32 de sisteme de rachete spre zone populate şi poziţii ale trupelor ucrainene.

Totodată, armata a indicat că au avut loc 33 de confruntări şi forţele de apărare ucrainene au continuat o operaţiune ofensivă spre Melitopol şi Berdiansk, relatează Agerpres.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Experţi americani: Forţele ucrainene avansează în regiunea Zaporojie

Forţele armate ucrainene au avansat în contraofensiva lor din regiunea Zaporojie din vestul Ucrainei, se menţionează într-un raport dat publicităţii vineri al Institutului american pentru studiul războiului (ISW), relatează sâmbătă dpa.

Trupele ucrainene au realizat "avansuri semnificative din punct de vedere tactic", a informat institutul cu sediul la Washington. Fotografiile arată că ucrainenii au ajuns la periferia nordică a aşezării Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv. Raportul vorbeşte, de asemenea, despre atacuri intensificate ale ruşilor în apropiere de Kupiansk în regiunea Harkiv.

La rândul său, Ministerul britanic al Apărării a relatat că Rusia trimite mai multe trupe la Zaporojie, în contextul presiunii ucrainene. Rusia a transportat cu avioane trupe din regiunea Herson în zona de lângă Orihiv, a precizat ministerul în informarea sa săptămânală privind situaţia de pe frontul din Ucraina.

Această redesfăşurare de trupe slăbeşte Rusia în apropierea ţărmului de est al fluviului Nipru, unde se înregistrează tot mai multe atacuri amfibii ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană anunţă "progrese parţiale" la Robotîne, în regiunea Zaporojie. Bilanţul atacurilor cu rachete ruseşti: printre civilii morţi sau răniţi sunt copii