Antena Meniu Search
x

Asediu total în Fâşia Gaza. Israel: "Ne luptăm cu nişte animale". Peste 2 milioane de palestinieni, lăsaţi "fără electricitate, fără mâncare, fără gaz"

Război în Israel. Ministrul israelian al Apărării a ordonat un "asediu total" asupra Fâşiei Gaza.

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 18:59

Asediu total în Fâşia Gaza. Israel: "Ne luptăm cu nişte animale". Peste 2 milioane de palestinieni, lăsaţi "fără electricitate, fără mâncare, fără gaz"
Asediu total în Fâşia Gaza. Israel: "Ne luptăm cu nişte animale". Peste 2 milioane de palestinieni, lăsaţi "fără electricitate, fără mâncare, fără gaz" - Profimedia

Ministrul Apărării din Israel Yoav Gallant a anunţat luni impunerea unui "asediu total" asupra Fâşiei Gaza, în cea de a treia zi a ofensivei declanşate împotriva Israelului de mişcarea islamistă Hamas. "Impunem un asediu complet asupra Gaza", a declarat Gallant într-o înregistrare video transmisă de serviciile sale. "Fără electricitate, fără apă, fără gaz", a adăugat el.

Asediu total asupra Fâşiei Gaza: "Fără electricitate, fără alimente, fără apă, fără gaz"

"Ne luptăm cu nişte animale umane şi acţionăm în consecinţă", a spus el, citat de Times of Israel.

Israelul controlează spaţiul aerian deasupra Fâşiei Gaza şi ţărmul acesteia şi restricţionează cine şi ce bunuri pot intra şi ieşi prin punctele sale de trecere a frontierei. În mod similar, Egiptul controlează cine intră şi cine iese de la graniţa sa cu Gaza.

Pe acelaşi subiect

Circa 2,3 milioane de palestinieni trăiesc în Fâşia Gaza, un teritoriu dens populat şi măcinat de sărăcie, aflat sub blocadă israeliană din 2007

Israelul "controlează" toate zonele ţării, dar Hamas ar putea fi încă prezent în interiorul teritoriului israelian, avertizează armata

Armata israeliană deţine ''controlul total'' asupra localităţilor din sudul Israelului atacate de mişcarea palestiniană Hamas, a anunţat luni un purtător de cuvânt militar israelian. ''Avem controlul total al comunităţilor'', a declarat generalul Daniel Hagari, în timpul unei intervenţii televizate. El a adăugat, totuşi, că ''s-ar putea să existe încă terorişti în zonă''.

Israelul mobilizează aproximativ 300.000 de rezervişti

De asemenea, purtătorul de cuvânt a confirmat că Israelul mobilizează aproximativ 300.000 de rezervişti ca răspuns la atacul masiv lansat sâmbătă de militanţii Hamas din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului şi soldat cu peste 700 de decese în rândul israelienilor. Potrivit lui Hagari, printre cei decedaţi se află şi 73 de membri ai forţelor de securitate israeliene. ''Niciodată nu am mobilizat atât de mulţi rezervişti în acelaşi timp. Vom merge în ofensivă'', a spus Hagari.

Un motiv de îngrijorare pentru este Israel este soarta celor peste 100 de cetăţeni de-ai săi răpiţi de militanţii palestinieni şi duşi în Fâşia Gaza. Israelul a declarat stare de război şi a răspuns cu un bombardament intens asupra unor obiective ale Hamas din Fâşia Gaza, peste 400 de palestinieni pierzându-şi viaţa. Alte mii de persoane au fost rănite de ambele părţi în ultimele 48 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Asediu total în Fâşia Gaza. Israel: "Ne luptăm cu nişte animale". Peste 2 milioane de palestinieni, lăsaţi "fără electricitate, fără mâncare, fără gaz"