Antena Meniu Search
x

Sunt 350 de români în Fâşia Gaza, dintre care 100 au cerut repatrierea. Anunţul făcut de ministrul Odobescu

Război în Israel. Coşmarul continuă şi pentru românii care nu au reuşit încă să plece din Israel. Până acum, peste 800 de conaţionali răsuflă uşuraţi, după ce au fugit din calea războiului din Ţara Sfântă. Cursele de repatriere vor continua însă până ce va ajunge acasă şi ultimul român, spun autorităţile. Asta în timp ce multe ţări au decis deja să suspende zborurile spre Tel Aviv. În ceea ce priveşte situaţia din Fâşia Gaza, potrivit ministrului de Externe Luminiţa Odobescu, 350 de conaţionali locuiesc acolo, dintre care 100 vor să fie evacuaţi.

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 13:47

Vezi și

"Până la acest moment, au fost evacuați 802 cetățeni români prin nouă curse ale companiei Tarom și ale unei companii private. (...) După estimările noastre, în jur de 800 de cetățeni români se mai află în Israel. Suntem în dialog cu aceștia. Colegii noștri de la Ambasada României la Tel Aviv și de Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, împreună cu colegii pe care i-am trimis de la București să sprijine activitatea celor de acolo, estimează că, practic, în următoarele zile vom încerca să-i repatriem, să-i aducem în siguranță pe toți cetățenii români.

În Fâşia Gaza se află 350 de români, dintre care 100 au solicitat până în prezent evacuarea, a anunţat, luni, ministrul Odobescu.

"Avem o situație a românilor din Fâșia Gaza, situația e extrem complicată, suntem în contact cu o parte din ei, avem situația celor care doresc și au solicitat evacuare si repatriere, suntem in dialog cu autoritățile israele, dar si cu cele din țările vecine. Solicitarea de evacuare o avem de la 100 de persoane. În jur de 350 de români sunt în Fâșia Gaza, dar nu toți au solicitat evacuarea", a precizat ministrul.

Românii din Israel, sfătuiţi să contacteze ambasada României

Pe acelaşi subiect

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie" de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

Românii care se află în continuare în Israel şi vor să se întoarcă acasă trebuie să contacteze Ambasada României la Tel Aviv sau Consulatul român de la Haifa, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://telaviv.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro - rubrica „Sfaturi de călătorie" şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Sunt 350 de români în Fâşia Gaza, dintre care 100 au cerut repatrierea. Anunţul făcut de ministrul Odobescu